ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε την Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»


Κάθε δύο χρόνια η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» απονέμει το βραβείο   «Έργο Ζωής»  σε αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
 
 Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι η κυρία Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, Νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, βραβεύτηκε από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για την εθελοντική πολυετή προσφορά της και το σπουδαίο κοινωνικό φιλανθρωπικό έργο της στο Νομό Αιτωλ/νίας «για τους αδελφούς μας αυτούς τους ελαχίστους», αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη , όπου η κα Έρρικα Οικονόμου, Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» απένειμε το Βραβείο «Έργο Ζωής» στην κα Μαρία Τσούτσου. 

Την υπέροχη αυτή εκδήλωση συντόνιζε η εξαιρετική δημοσιογράφος κα Σία Κοσιώνη.
 Η κα Μαρία Τσούτσου, όταν παρέλαβε το βραβείο, ανέφερε μεταξύ άλλων, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κατάμεστη, από σπουδαίους ανθρώπους,  αίθουσα  :
«Πάντα πίστευα! Ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που παρατηρούν, ανακαλύπτουν το καλό και θέλουν να το αναδείξουν. Προϋπόθεση του Έργου Ζωής αποτελεί η αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του εαυτού σου, για τον ιερό σκοπό των Ηθικών αξιών που υπηρετείς.

Χρειάζεται εσωτερική ισχυρή κινητοποίηση που εμπεριέχει αλήθεια, πίστη, αγάπη, ευθύνη, συνέπεια, τόλμη, αντοχή, διαφάνεια, σεβασμό, πειθαρχία, ανιδιοτέλεια και πολλή πολλή δουλειά.

Το έργο ζωής είναι καρπός εργασίας πολλών ανθρώπων που έχουν ευαισθητοποιηθεί: της τοπικής κοινωνίας, των εθελοντών, της εκκλησίας, της πολιτείας και των εργαζομένων.


Ο πατέρας μου, από μικρή, μου δίδαξε να κάνω το καλό σιωπηλά και να το ρίχνω ως ευχή στο γιαλό. Στο πέλαγο εννοούσε! Και με διαβεβαίωνε ότι μετά από χρόνια πολλά, δε γνώριζε πώς; Θα ξαναγυρίσει πίσω σε μένα! Ως ευλογία, ως φως θεϊκό». Σήμερα μετά 30 χρόνια περίπου, έρχεται η τιμητική διάκριση από Εσάς! Προς το ταπεινό πρόσωπό μου για το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας συγχαίρω για το σπουδαίο έργο σας.

Ευχαριστώ θερμότατα τους χορηγούς του «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», όλους τους Δωρητές του Εργαστηρίου μας καθώς και την οικογένειά μου. Την τιμητική διάκριση αφιερώνω στους ανθρώπους του Εργαστηρίου  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στους εθελοντές και στους γονείς των παιδιών με τη πληγωμένη νοημοσύνη.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ. Διονυσία Σαμαντά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: κ. Ποπούλα Ρόμπολα, κ. Πόπη Δατσέρη, κ. Μαρία Χρονοπούλου, κ. Ασπασία Καρατζογιάννη, κ. Δώρα Ρουπάκη, η Δωρήτρια και Επίτιμο Μέλος του Εργαστηρίου, κ. Χριστίνα Φίλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» κ. Βασιλική Μαραγιάννη, η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Σταυρούλα Σταράμου, ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Χειμαριώτης και η Διοίκηση των Εργαζομένων.

Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Νομού Αιτωλ/νίας
                                                             Μεσολόγγι-Αγρίνιο
                                             
                                                                                                                                                                           

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια