ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Υπεγράφη η σύμβαση για έργο 750.000 € προς αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην οδοποιία του Δήμου Θέρμου


Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και τον ανάδοχο η σύμβαση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ 31-1 ΤΗΣ  1-2  ΚΑΙ 2-2  ΤΟΥ 2015» προϋπολογισμού 750.000,00 €. Το έργο  χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Θέρμου και Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο προωθήθηκε ευθύς μόλις ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες υλοποίησής του, που σχετίζονταν αφενός με τη μετάβαση της παροχής συνδρομής στον Δήμο μας για τα τεχνικά ζητήματα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και αφετέρου με την αλλαγή του Νόμου περί αναθέσεων μελετών και έργων των φορέων του δημοσίου. Επισυνάπτεται, μάλιστα, στην ανακοίνωση αυτή πίνακας στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά όλα τα στάδια που ακολουθήθηκαν για την ωρίμανση και την ανάθεση του έργου.
Έτσι, με την υλοποίηση του έργου αυτού θα  πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης μέρους των σοβαρών ζημιών που υπέστη η δημοτική οδοποιία εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών της προαναφερόμενης περιόδου.
Αντίστοιχη παράλληλη διαδικασία ακολουθήθηκε και για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ 31-1 ΤΗΣ  1-2  ΚΑΙ 2-2  ΤΟΥ 2015» προϋπολογισμού 150.000,00 €, που είναι ενταγμένο στο ίδιο πρόγραμμα και το οποίο ήδη εκτελείται.
Γι’ αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας προς τους συντελεστές χρηματοδότησης των εν λόγω έργων, (την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), όπως και προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, η οποία εκπόνησε τις μελέτες των έργων αυτών, και βέβαια για την υποστήριξή της και στα επόμενα στάδια ως την ολοκλήρωση των έργων, αλλά και για την όλη υποστήριξη που παρέχει στον Δήμο μας για τα τεχνικά ζητήματα.
Παράλληλα, επειδή με τις προαναφερόμενες χρηματοδοτήσεις καλύπτεται ένα μέρος μόνο των σχετικών αναγκών, θα θέλαμε να δηλώσουμε την προσδοκία μας για θετική έκβαση των αιτημάτων μας για χρηματοδότηση του συνόλου των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της προαναφερόμενης περιόδου και δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ακόμη κυρίως στο προβληματικό έτσι κι αλλιώς οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής μας λόγω της ύπαρξης εκτεταμένων υποτυπωδών χωματόδρομων – τόσο του επαρχιακού όσο και του δημοτικού δικτύου – αλλά και για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων που αναφέρονται στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν και από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες της περιόδου 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2017 που έπληξαν μέρος της περιοχής του Δήμου Θέρμου.

Από τον Δήμο Θέρμου 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια