ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου :Διάκριση μαθητριών Γ Λυκείου στον διαγωνισμό Juvenes Translatores


Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΜΣΑ ενημερώθηκαν ότι δύο μαθήτριες της Γ Λυκείου του ΜΣΑ, η Χριστίνα Καλαμπόκα και η Μαρία Τσιρώνη διακρίθηκαν στο μεταφραστικό διαγωνισμό Juvenes Translatores που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2017.

Juvenes Translatores 1
Το γραφείο Directorate General for Translation της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε γνωστό στο ΜΣΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «παρόλο που δεν προβλέπεται παρά μόνο ένας νικητής ανά χώρα, θα θέλαμε να συγχαρούμε και άλλους διαγωνισθέντες για το ταλέντο τους. Οι διορθωτές του διαγωνισμού θα ήθελαν να επαινέσουν ορισμένους μαθητές για την ποιότητα των μεταφράσεών τους», και δεν παρέλειψε να παραθέσει «τα σημεία στα οποία διακρίθηκαν οι μεταφράσεις αυτές»:

Γλώσσα πρωτοτύπου

Κατανόηση νοήματος και συμφραζομένων, ορθή απόδοση του ύφους

Γλώσσα μετάφρασης

Άριστη ή πολύ καλή χρήση της γλώσσας της μετάφρασης, το κείμενο έρεε σαν να ήταν πρωτότυπο, ελάχιστες ή καθόλου παραλείψεις, πρωτότυπες αλλά πιστές στο νόημα λύσεις, μόνο λίγα ορθογραφικά ή γλωσσικά λάθη (τα οποία δεν επηρέαζαν την όλη εικόνα της μετάφρασης)


Επίσης, η Διεύθυνση του ΜΣΑ δέχθηκε τηλεφώνημα από την κα Σόφρα από το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης της Μετάφρασης. Η κα Σόφρα, αφού συνεχάρη το ΜΣΑ για την πρωτοβουλία του να προωθήσει το μεταφραστικό διαγωνισμό Juvenes Translatores, ζήτησε και μίλησε με τις μαθήτριες που διακρίθηκαν και τους  μετέφερε τον ενθουσιασμό της για την αξιόλογη προσπάθειά τους στη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά.
Τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού Juvenes Translatores – 2017 δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο https://ec.europa.eu/info/education/skills-and-qualifications/develop-your-skills/language-skills/juvenes-translatores.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΜΣΑ θέλουν με τη σειρά τους να συγχαρούν τις μαθήτριες Χριστίνα Καλαμπόκα και Μαρία Τσιρώνη γι’ αυτή τους τη διάκριση και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία σε ό,τι άλλο κι αν προσπαθήσουν στη ζωή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια