ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μεσολόγγι :Ολοκληρώθηκαν οι εορτές Εξόδου


Με την Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ  οι εκδηλώσεις και η τελετή στον Κήπο των Ηρώων, για τα 192 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

   Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ενώ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσώπησαν ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντ/γος Κων/νος Βασιλειάδης και ο Διοικητής ΔΙΚΕ Υπ/γος Γεώργιος Μπουζάκης.


   Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα των μηνυμάτων της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, αλλά την σημασία τους στην δημιουργία συνθηκών ενότητας και ομοψυχίας των σημερινών Ελλήνων.
«…Η Έξοδος και τα μηνύματά της ας φωτίσουν το σήμερα και το αύριο του λαού μας. Έχουμε χρέος μεγάλο να κρατάμε την Ελλάδα… Να κρατάμε το Μεσολόγγι στην καρδιά μας. Πληρώθηκε πολύ βαρύ τίμημα για να μπορούμε να το κάνουμε.


Σε κάθε παραλογισμένο αρνητή της Ιστορίας, που κλείνεται ερμητικά μέσα στη φρικτή μοναξιά της αλαζονείας και της αμάθειάς του, θα λέγαμε τούτο.



Ισχυρότερο όπλο των Ελλήνων είναι η Ψυχή και η Ελπίδα. Έτσι αναστήθηκε αυτός ο λαός..». 
Δεν πρόκειται τίποτε ν’ αποδυναμώσει την Ελλάδα. 

Κι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει αυτό, ή δεν ξέρουν τους Έλληνες ή δεν διδάχθηκαν τίποτε από το παρελθόν τους», ανέφερε ο Νικόλαος Καραπάνος ενώ κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας ότι «…Χωρὶς δισταγμὸ μποροῦμε νὰ ποῦμε ὅτι ἂν ἀποφάσιζεν ὁ Οὐρανὸς νὰ ἐκλέξη μιὰ μόνο σελίδα τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς γιὰ νὰ τὴν ἀπεικονίση καὶ νὰ τὴν προβάλη ἐσαεὶ στὴν ἀπέραντη ὀθόνη του, σὰν δική του ἄφθιτη δόξα καὶ σὰν ἀέναο παγκόσμιο παράδειγμα, θὰ ἐξέλεγε, χωρὶς ἄλλο, τὴν Ἔξοδο τοῦ Μεσολογγιοῦ».
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό: ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια