"Ποτάμι Αύριο" : Ύστατη προσπάθεια επανεκκίνησης του κινήματός μας


Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Επτά μήνες μετά την απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη να διεκδικήσει την ηγεσία του λεγόμενου ‘νέου φορέα’, έχει δυστυχώς παγιωθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κίνημά μας και κατ’ επέκταση όλος ο κόσμος ο οποίος, κατά την 4χρονη αυτή πορεία, αγκάλιασε τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα και ενστερνίστηκε τις προτάσεις του, πιστεύοντας ταυτόχρονα σε ένα διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής.

Τα αποτελέσματα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, επιβεβαιώνουν την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του Ποταμιού ότι δεν πρόκειται για μια βιώσιμη προσπάθεια συγκρότησης ενός πραγματικά προοδευτικού πόλου αλλά αντιθέτως για μια προσπάθεια παλιννόστησης του παλιού και φθαρμένου, με το Ποτάμι και τις λοιπές υγιείς δυνάμεις να παραμένουν εγκλωβισμένες και να περιορίζονται στο ρόλο του μεταρρυθμιστικού άλλοθι του εγχειρήματος.

Είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή του Ποταμιού στην όλη διαδικασία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος, με την κρίσιμη μάζα της ελληνικής κοινωνίας να μας γυρίζει κυριολεκτικά την πλάτη και εν τέλει να τελούμε ερήμην αυτών που θα έπρεπε να εκπροσωπούμε. Παράλληλα, δε δρομολογήθηκαν οι απαιτούμενες συλλογικές διαδικασίες προκειμένου τα μέλη του Ποταμιού να εκφράσουν την άποψή τους γι’ αυτό το τόσο καίριο ζήτημα (ηλεκτρονική ψηφοφορία, έκτακτο συνέδριο), με αποτέλεσμα αρχικά τον περιορισμό της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας του κινήματός μας και σταδιακά την αδρανοποίησή του, με συνεχείς μάλιστα αποχωρήσεις από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρέπει να υλοποιηθεί το αίτημα για καθολική και άμεση απεμπλοκή του Ποταμιού από το, θνησιγενές και ανακόλουθο με τις ανάγκες και αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής. Ήρθε η ώρα το Ποτάμι να επιστρέψει στις ιδρυτικές του αρχές, να ασκήσει ουσιαστική πολιτική αλλά και να εμπιστευθεί τους ανθρώπους του, χωρίς κηδεμόνες και βαρίδια.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πραγματικούς εθελοντές του Ποταμιού, είτε παραμένουν αδρανείς είτε έχουν αποχωρήσει, να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους μαζί μας, σε μία ύστατη προσπάθεια επανεκκίνησης του κινήματός μας, αυτού που από την αρχή αγαπήσαμε και ακολουθήσαμε.

Για το σήμερα αλλά κυρίως το ΑΥΡΙΟ της χώρας!

30.03.2018


Με εκτίμηση,
Τα μέλη:

Αγγέλη Βίκη (ΜΕΣΥΑ & Γραμματέας Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας)
Βασιλούδης Θεοδόσης (Τ.Ο. Κω)
Γαλάρης Απόστολος (ΜΕΣΥΑ Νεολαίας & Γραμματέας Τ.Ο. Ιωαννίνων)
Γερούκη Μαργαρίτα (ΜΕΣΥΑ Τομέα Παιδείας)
Ζιαπώνης Αντώνης (Τ.Ο. Α’ Θεσσαλονίκης)
Καλαθενός Γιώργος (ΜΕΣΥΑ Δωδεκανήσου)
Καλαντζάκης Γιάννης (ΜΕΣΥΑ Ηρακλείου)
Κάλφας Νικήτας (ΜΕΣΥΑ & Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου)
Κάτσιου Κατερίνα (Τ.Ο. Πέλλας)
Κουρκούνας Δημήτρης (Τ.Ο. Καρδίτσας)
Κυριαζής Γιάννης (ΜΕΣΥΑ Εξωτερικού)
Λαζαρίδης Δημήτρης (Τ.Ο. Β’ Θεσσαλονίκης)
Μουζάς Παύλος (ΜΕΣΥΑ)
Μπαζάκης Κώστας (Γραμματέας Τ.Ο. Λάρισας)
Πάνου Δημήτρης (ΜΕΣΥΑ Ιωαννίνων)
Παπουτσής Δημήτρης (Γραμματέας Τ.Ο. Καρδίτσας)
Ράμος Δημήτρης (Τ.Ο. Χαλκιδικής)
Ρίζος Νίκος (ΜΕΣΥΑ Πέλλας)
Σίδερης Νίκος (ΜΕΣΥΑ Τομέα Οικονομίας, Ανάπτυξης & Βιομηχανίας)
Τατανάρη Φανή (ΜΕΣΥΑ Α’ Θεσσαλονίκης)
Τσαούση Κατερίνα (ΜΕΣΥΑ Α’ Θεσσαλονίκης)
Τσαούσης Γιώργος (ΜΕΣΥΑ & Υπεύθυνος Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής)
Χριστόπουλος Θανάσης (Τ.Ο. Αχαΐας)
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.