ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πραγματοποίηση ημερίδων eTwinning στο νομό Αιτωλοακαρνανίας





Πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2018 δύο ημερίδες eTwinning σε σχολεία στο Αγρίνιο και στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, στις 09:00 το πρωί, έλαβε χώρα  ενημερωτική ημερίδα eTwinning, με τίτλο: «eTwinning: H Κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης».
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.
Η ημερίδα υλοποιήθηκε από τον πρεσβευτή του eTwinning για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιωτόπουλο Γιώργο, σε συνεργασία με τον διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου κ. Λαζαρίνη Φώτιο, ο οποίος είναι επίσης και  στέλεχος  του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην  Ελληνική Εθνική Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη ημερίδα στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου από τον κ. Γιώργο Γιωτόπουλο, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Ιωάννου.
Επιπρόσθετα, έγινε σύντομη παρουσίαση του Scientix, της κοινότητας για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες στην Ευρώπη. Μέσω του Scientix - της  μεγαλύτερης ανοιχτής ψηφιακής κοινότητας για την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών στη Ευρώπη, διευκολύνεται η διάδοση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης STEM στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Scientix αποτελεί μια από τις 100 σπουδαιότερες εκπαιδευτικές καινοτομίες του κόσμου. Συγκεντρώνει μεθοδολογίες και αποτελέσματα των projects που αφορούν στην εκπαίδευση των Φυσικών επιστημών στην Ευρώπη που  χρηματοδοτήθηκαν ή χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.



Οι ημερίδες απευθύνθηκαν σε αρχάριους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μη εγγεγραμμένους στο etwinning ή εγγεγραμμένους που δεν έχουν ξεκινήσει έργο.

Οι ημερίδες θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα και θα αφορούν στον τρόπο εξεύρεσης Ευρωπαίων συνεργατών - εκπαιδευτικών καθώς και στην υλοποίηση eTwinning projects μέσω του Twinspace. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια