ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνεδρίασε η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την πορεία υλοποίησης του Τ.Ε.Β.Α – Επιπλέον δράσεις για τους απόρους


Συνεδρίαση της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής) πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Μαΐου 2018 στο Μεσολόγγι (Διοικητήριο). Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων της Σύμπραξης και συγκεκριμένα του Δήμου Αγρινίου, του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του Δήμου Αμφιλοχίας, του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, του Δήμου Θέρμου, του Δήμου Ξηρομέρου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων «Ηλιαχτίδα», του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου, της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» καθώς και του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Γονέων και Φίλων « Η Αλκυόνη».
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση σχετίζονταν με την υλοποίηση του προγράμματος ενώ έγινε και εξειδίκευση των Συνοδευτικών και Διοικητικών Δαπανών που θα υλοποιήσουν οι Κοινωνικοί Εταίροι. Συζητήθηκαν αναλυτικά το περιεχόμενο και οι δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από κάθε Εταίρο οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση των αριθμό και το προφίλ των ωφελούμενων καθώς και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Εταίροι.
Ενδεικτικά τέτοιες δράσεις είναι οι υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, οι υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών, τα κοινωνικά φροντιστήρια, η υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελουμένων καθώς και άλλες.
Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά αντιλαμβάνονται την σημασία της πρακτικής υποστήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης αλλά και τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Γι’ αυτό και ήδη από την αρχή του έργου τονίζουν, εμφατικά και με κάθε ευκαιρία, την ανάγκη συνεργασίας για να επιτευχθεί ο μοναδικός στόχος: να φτάσει η μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια στους απόρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια