ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δράσεις της ΔΡΩ για την ημέρα των Μουσείων


Η κίνηση κατάφερε να σηκώσει από τον καναπέ πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης μας και να μάθουν από ειδικούς την ιστορία των κτιρίων που αποτελούν πολιτιστική κληρονομία για την πόλη μας.

Συγκεκριμένα o κύριος Βασίλης Πατρώνης μίλησε για τις αποθήκες Παπαπέτρου, ο κύριος Γιώργος Μαυρίκας για το τρένο στο Αγρίνιο, ο κύριος Γιώργος Χατζής άνοιξε το πατρικό του σπίτι και μίλησε για την ιστορία του, ενώ η κυρία Γίτσα Πανταζή Ναστούλη μίλησε και εξήγησε πως ήταν διαμορφωμένο το  αρχικό κτίριο της λαχαναγοράς .

Η εικαστικός κυρία Κωνσταντίνα Σκαπετούλια μίλησε στην γλυπτοθήκη Καπράλου για τα μουσεία στην σύγχρονη εποχή, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση αυτή χαιρέτησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ομάδα «ΔΡΩ» για τις δράσεις που ανέπτυξε.

Η λέσχη μοτοσυκλετιστών Αγρινίου «ΛΕΜΟΤΑ» οργάνωσε μοτοπορεία από τον Αγιο Δημήτριο μέχρι το θέατρο Στράτου με τελική κατάληξη την δημοτική βιβλιοθήκη όπου υπήρχε έκθεση έργων τέχνης (ακουαρέλες) από τον Λάμπρο Κατσαντώνη, έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αιθιοπία: Ενας άγνωστος χριστιανικός πολιτισμός» με φωτογραφίες του Πάνου Καλτσά τραβηγμένες στην Λαλιμπέλα της ΑΙθιοπίας. Στον ίδιο χώρο ο δήμος Αγρινίου παραχώρησε από το αρχείο του φωτογραφίες του αείμνηστου φωτογράφου Γιώργου Ρίζου με θέμα Βυζαντινοί ναοί και τοπία.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με υπέροχη συναυλία από την μπάντα Blues Bash στον πίσω αύλειο χώρο της δημοτική βιβλιοθήκης.

Η κίνηση πολιτών «ΔΡΩ» εκφράζει την ικανοποίησή της για την συμμετοχή του κόσμου και εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε όλες ή σε κάποιες από τις παραπάνω δράσεις της. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την κίνηση για περαιτέρω δράσεις για την προώθηση πολιτιστικών και όχι μόνο γεγονότων.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις.


Φωτογραφίες: Πάνος Καλτσάς

πηγή:http://drw.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια