ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μίλτος Ζαμπάρας :Ενδυνάμωση των Κ.Υ στις τουριστικές περιοχές της Αιτωλ/νίας-Διεργασίες για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Ξηρόμερο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ζαμπάρας

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο ο κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.μιλώντας στην εκπομπή της Νανάς Θεοδωροπούλου ¨ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” στον aeras fm 99.5 σχετικά με τα Κέντρα Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ.Ζαμπάρας παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπιστούν με βάση το σχέδιο που έχει τεθεί αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.Τόνισε πως ειδικό βάρος θα δοθεί αυτή την περίοδο στα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε περιοχές τουριστικές, αφού ο αριθμός των επισκεπτών μεγαλώνει και τις ανάγκες των Κ.Υ.

” Ο νομός έχει 10 Κέντρα Υγείας που λειτουργούν, πολλά εξ’ αυτών βρίσκονται σε περιοχές όπου το καλοκαίρι υπάρχει μια έντονη τουριστική ροή επισκεπτών που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πιο αυξημένες ανάγκες υγειονομικής κάλυψης της περιοχής. Ως εκ τούτου είμαστε σε μια φάση ενδυνάμωσης αυτών των Κ.Υ ειδικά την τουριστική περίοδο και για να γίνω πιο συγκεκριμένος μιλάμε για τα Κ.Υ Ναυπάκτου, Αστακού, Μύτικα, πιθανα για το Κ.Υ Αιτωλικού. Για το K.Y Ναυπάκτου να πω πολύ σχηματικά ότι το θετικό που μπορεί να έχει, είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε υγειονομικές τομές τριτοβάθμιας, οπότε κάποιος θα μπορούσε να πει οτι αυτός ο πληθυσμός έχει μια κάλυψη και το καλοκαίρι. Οι άλλες όμως περιοχές, ο Μύτικας και ο Αστακός είμαστε στη φάση της ενδυνάμωσης γιατί εκεί υπάρχει αύξηση του πληθυσμού, και προσπαθούμε να τα ενισχύσουμε και το εφημεριακό καθεστώς του Μ;Yτικα. Γιατί πριν κάποια χρόνια το Κ.Υ Μύτικα δεν εφημέρευε καθόλου,τώρα εφημερεύει μετά από μια προσπάθεια συγκρότησης του Κ.Υ με ιατρικό προσωπικό , εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα. Δεν είναι αρκετό αυτό για μια τέτοια περιοχή γιατί έχει κάποιες ιδιαιτερότητες γεωγραφικές. είναι απομονωμένος σε σχέση με άλλες περιοχές. Άρα εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στον Μύτικα και στον Αστακό. Για το Μύτικα το καλοκαίρι θα έχουμε 15 μέρες σίγουρα εφημερία το μήνα, μέρα παρά μέρα δηλαδή, έτσι όπως προκύπτει από το πρόγραμμα των εφημερίων και κάνουμε και μια προσπάθεια να το ενισχύσουμε με επιπλέον προσωπικό μήπως μπορέσουμε και αυξήσουμε τις μέρες αυτές για να υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη. Επίσης αξίζει να σας αναφέρω ότι έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη ενός οδηγού στο Κ.Υ Μύτικα, είναι μόνιμος οδηγός και μέσα στο καλοκαίρι θα αναλάβει υπηρεσία. Άρα μιλάμε για μια άμεση ενίσχυση που μαζί με τους υπολοίπους συνολικά θα βοηθήσουν στην κάλυψη της περιοχής” ανέφερε ο κ.Ζαμπάρας.

Ακόμη ο κ.Ζαμπάρας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ να δημιουργηθεί τομέας ΕΚΑΒ στην περιοχή του Ξηρομέρου γιατί είναι πολύ αναγκαίο αλλά είναι ενα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κάτοικων . “Είμαστε σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ για να δημιουργήσουμε τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή του Ξηρομέρου, αυτό είναι ενα πολύ σημαντικό ζήτημα που θεωρώ ότι αν επιτευχθεί θα λύσει μια σειρά από προβλήματα που συναντάμε στην περιοχή και με την λειτουργιά του Κ.Υ . Ως 6η ΥΠΕ δεν είμαστε απόλυτα αρμόδιοι, είναι το ΕΚΑΒ αλλά είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρό και τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Επίσης το θέμα αυτό ήταν από τα ζητήματα που είχαν ανακοινωθεί και στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κυβέρνησης στην Πάτρα. Εγώ προς την επίλυση αυτού του ζητήματος έχω αυτή τη στιγμή 3 οδηγούς στο Κ.Υ Αστακού, εάν μπορέσουμε με την βοήθεια του ΕΚΑΒ να ενισχύσουμε την δομή αυτή με περισσότερους οδηγούς θα φτιάξουμε έναν τομέα κάτω από την στέγη του ΕΚΑΒ, να μπορεί να καλύπτει όλο το 24ωρο την περιοχή’ κατέληξε ο κ.Ζαμπάρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια