ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γενική Συνέλευση στην παράταξη "Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση "(φωτο-βίντεο)


Με συζήτηση και προτάσεις των μελών συνεχίζεται αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης "Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση"σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Τραπεζιώτης εξέφρασε την άποψή του και ανέλυσε κάποια στοιχεία του "Κλεισθένη 1" ,ενώ στην συνέχεια άσκηση δριμεία κριτική και παρουσίασε όλα όσα δεν έκανε η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Παπαναστασίου κατά την θητεία της,την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως την χειρότερη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει από το Αγρίνιο.

Όσον αφορά τον "Κλεισθένη 1" , ο κ.Τραπεζιώτης ανέφερε ότι όπως ο Καποδίστριας,στην συνέχεια ο Καλλικράτης και στο μέλλον ο Κλεισθένης,δεν έδωσαν και δεν θα δώσουν φορολογική εξουσία και οικονομική αυτονομία στην αυτοδιοίκηση ,ενώ ούτε με τον "Κλεισθένη"δεν καταργείται η Αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στα θετικά στοιχεία της προωθούμενης μεταρρύθμισης ανέφερε ,



-την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας,
-την προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα Δημοτικά Συμβούλια από μη σημαντικά θέματα
-το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλέγονται από την 1η Κυριακή των εκλογών ,ενώ οι Δήμαρχοι από την 2η,
-την νέα δυναμική των τοπικών συμβουλίων που στην ουσία θα ενεργοποιηθούν
-την ενεργοποίηση του θερμού του Δημοψιφήσματος
-την νέα έννοια των κοινοτήτων των Δήμων
-τους ξεχωριστούς προϋπολογισμούς για κάθε κοινότητα
-την δυνατότητα σύστασης εταιρειών ειδικών σκοπών,από τους Δήμους
-την ενεργοποίηση του επόπτη νομιμότητας στα Δημοτικά Συμβούλια και τις αποφάσεις,θέσμος ο οποίος υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται
-και τέλος το πλέον δίκιο σύστημα εκλογής ,αυτό της απλής αναλογικής.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι με την απλή αναλογική θα δοθεί η δυνατότητα μικρότερα σχήματα να εισέρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο,κρίνοντας όμως απαραίτητες τις ασφαλιστικές δικλίδες και ενδεχόμενες αλλαγές με τον "Κλεισθένη 2".

Κλείνοντας το πρώτο θέμα τόνισε ότι προτιμά την δίκαιη και απλή αναλογική εκλογής των αιρετών παρόλο που θα φέρει δυσκολίες στην λήψη αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια.



Στο δεύτερο μέρος που αφορούσε τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου που επίσημα έληξε η θητεία της αλλά παρατάθηκε,μάλλον ανέφερε όλα όσα δεν έκανε και παρουσίασε μια σειρά από "χαμένες" ευκαιρίες και προγράμματα ανάπτυξης που δεν υλοποιήθηκαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ,χαρακτηρίζοντάς την ,την πιο ανεπαρκή  και ολοσχερώς ανίκανη να διαχειριστεί θέματα Δημοτική Αρχή, που πέρασε ποτέ από τον Δήμο Αγρινίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Στο τέλος πριν την συζήτηση και την ανταλλαγή προτάσεων με τα μέλη ,ανακοίνωσε ότι ο συνδυασμός ως "Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη"(που είναι και η πρόταση για το νέο όνομα του Συνδυασμού) θα διεκδικήσει τον Δήμο Αγρινίου στις εκλογές του 2019, χωρίς κομματική στήριξη ,μακριά από πολιτικές κομματικές γραμμές.


Θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις...
Δείτε το σχετικό βίντεο












πηγή:kainourgiopress.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια