ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου :Διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη


Μετά τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στον τοπικό τύπο σχετικά με έργα που αφορούν  αθλητικές υποδομές στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, διευκρινίζεται ότι:

   Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έχει υποβάλλει από 19 Φεβρουαρίου 2016 (αρ. πρωτ: 25) στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινό, υπόμνημα όπου καταγράφονται σε επίπεδο Τεχνικών Δελτίων οι βασικότερες ανάγκες σε αθλητικές υποδομές.
   Αναλυτικά στο υπόμνημα περιλαμβάνονται κοστολογημένα τα εξής έργα: 
1) Κατασκευή γηπέδων Beach volley 180.000 
2) Κατασκευή συνθετικού τάπητα (ταρτάν) οκτώ διαδρομών στο ΔΑΚ Μεσολογγίου 350.000 
3)Ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και επίστρωση με πλαστικό τάπητα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου 350.000 
4) Εγκατάσταση Ηλεκτροφωτισμού αγώνων για το ΔΑΚ Μεσολογγίου  250.000
5) Έργα Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Μεσολογγίου 200.000
6) Βελτιώσεις εγκαταστάσεων ΔΑΚ Μεσολογγίου, ΔΑΚ Αιτωλικού, ΔΑΚ Νεοχωρίου  150.000
7) Ανακατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και επίστρωση με πλαστικό τάπητα στο ΔΑΚ Αιτωλικού  400.000
8) Ηλεκτροφωτισμός ΔΑΚ Νεοχωρίου 200.000 
   Καταλήγοντας στο Υπόμνημα έγινε ειδική επισήμανση πως ο Δήμος και οι Υπηρεσίες είναι στη διάθεση της ΓΓΑ για κάθε πληροφορία και συνεννόηση, προκειμένου να μπουν σε πορεία υλοποίησης οι προτάσεις του Δήμου.
   Ωστόσο, την 15η Ιουνίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανήλθε με νέα επιστολή του όπου αναφέρει πως δεν παρέλαβε από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου «καμία ώριμη μελέτη». Στην ίδια επιστολή, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «..η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επιλέγει έργα μικρής κλίμακας αλλά μεγάλης κοινωνικής σημασίας για την αποκατάσταση ή δημιουργία αθλητικών υποδομών σε χωριά ή μικρές πόλεις και όχι φαραωνικές εγκαταστάσεις».
    Στην παραπάνω επιστολή ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου απάντησε εκ νέου στον κ. Συναδινό την 25η Ιουνίου 2016 (Αρ. Πρωτ. 121) επισημαίνοντας πως στο Υπόμνημα «δεν περιλαμβάνονταν μεγαλεπήβολες εγκαταστάσεις αλλά πάγια και αυτονόητα αιτήματα για την ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής μας».    Επιπρόσθετα στο ίδιο έγγραφο επισυνάφθηκαν οι προϋπολογισμοί από δυο «ώριμες» μελέτες που αφορούσαν
Την κατασκευή γηπέδου Beach volley  (185.962 ευρώ)
Την Βελτίωση Εγκαταστάσεων στο Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου (εξωτερικοί χώροι - 50.734 ευρώ)
   Ταυτόχρονα υπήρξε   επικοινωνία μεταξύ υπηρεσιών, χωρίς όμως να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση για το μέγεθος προϋπολογισμού που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έτσι ώστε το έργο να μην χαρακτηρισθεί ως «φαραωνικό».
   Εν τέλει, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενέταξε σε άλλα προγράμματα χρηματοδότησης την Ανακατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και επίστρωση με πλαστικό τάπητα στο ΔΑΚ Αιτωλικού (295.000 ευρώ) και χρηματοδότησε (στα όρια των δυνατοτήτων του) από Ίδια Έσοδα τον Ηλεκτροφωτισμό ΔΑΚ Νεοχωρίου (70.000).
  Με απόφαση του  αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Εργασίες Αποκατάστασης στο ΔΑΚ Μεσολογγίου»- (Κλειστό Γυμναστήριο) συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
   Επίσης την 4η Ιουνίου 2018 ο Δήμος κατέθεσε Τεχνικό δελτίο -για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη- του έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου, προϋπολογισμού 1.022.000 ευρώ.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια