ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θέρμο :Μεταφέρθηκε για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου η Εθελοντική Αιμοδοσία



Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που πήρε ο Δήμος Θέρμου για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συμπεριλαμβάνεται και μία αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως έχει γνωστοποιηθεί σχετικά με προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι συγκινητική η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εν λόγω αιμοδοσία πολλών ανθρώπων, ο αριθμός των οποίων έφτασε τα 40 άτομα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Ιδιαίτερα μάλιστα συγκινητικό αποτελεί το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ατόμων που δήλωσαν συμμετοχή είναι νέοι άνθρωποι, πράγμα που μας γεμίζει περηφάνια ως τοπική κοινωνία και αποτελεί ένεση  αισιοδοξίας για το μέλλον.

Επειδή όμως αυτή τη στιγμή έχει υπάρξει μπλοκάρισμα του συστήματος αιμοληψιών στο Νοσοκομείο Αγρινίου και μιας και οι σχετικές ανάγκες έχουν υπερκαλυφθεί, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν πολύ μεγάλη, υπήρξε παρότρυνση από το νοσοκομείο, λόγω του ότι η πρωτοβουλία αυτή συνιστά δυνατή ενέργεια, η εν λόγω αιμοδοσία να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Γι’ αυτό, θεωρήθηκε από τον Δήμο Θέρμου πιο χρηστικό η σχεδιαζόμενη αιμοληψία να μεταφερθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, έτσι ώστε να καταστεί ακόμη πιο δυνατή η εν λόγω πρωτοβουλία, καθώς το αίμα είναι κάτι που χρειάζεται πάντα, και μάλιστα να ενταχθεί στις κορυφαίες εκδηλώσεις του τόπου μας, στις εκδηλώσεις μνήμης Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Είναι κάτι που, πέρα από την ουσιαστική σημασία της αιμοδοσίας αυτής καθαυτής, ενέχει και μεγάλο συμβολισμό ως έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης, όπως επιβάλλεται να συμβαίνει στο πλαίσιο τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής της αιμοδοσίας θα δώσει την ευκαιρία συμμετοχής σ’ αυτή τόσο δημοτών μας που κατοικούν εκτός των ορίων του Δήμου Θέρμου λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας αυτών στον τόπο καταγωγής τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όσο και άλλων επισκεπτών.

Γι’ αυτό, καλείται η τοπική κοινωνία να στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την αιμοδοσία, η οποία συνιστά δυνατή ενέργεια και κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, κάτι που τιμά κάθε κοινωνία και αναδεικνύει το πολιτισμικό της επίπεδο.

Από τον Δήμο Θέρμου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια