ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παράταξη Δ.Τραπεζιώτη : Επιτέλους ήρθε η κατά Παπαναστασίου «ανάπλαση» του πάρκου με πέντε παγκάκια και τρία φωτιστικά..!


Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της Δημοτικής Αρχής, θυμήθηκε το Παπαστράτειο δημοτικό πάρκο, το οποίο με την πολιτική της η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει καταδικάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια τώρα στα σκοτάδια, παρατημένο και καθημαγμένο.
Οι άστοχοι χειρισμοί του Δημάρχου στο θέμα της "ανάπλασης" του πάρκου θα στοιχίσουν πολύ ακριβά στους δημότες οι οποίοι επιπλέον στερούνται την απόλαυση του και θα παρατείνουν επ' αόριστον την ταλαιπωρία του οικοσυστήματος, που επί μισό και πλέον αιώνα, αποτελούσε το "σημείο αναφοράς" του Αγρινίου.
Όλα ξεκίνησαν όταν, με κουτοπονηριές και αλχημείες, δόθηκε με τη διαδικασία της απ' ευθείας ανάθεσης και σε συγκεκριμένη εταιρεία, η μελέτη για την ανάπλαση του πάρκου.
Μετά από επανειλημμένες απορρίψεις του εντάλματος πληρωμής της μελέτης από τον αρμόδιο Επίτροπο (καθότι δεν δικαιολογούνταν σε καμία περίπτωση η απ' ευθείας ανάθεση της μελέτης για ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ), ήρθε η έγκριση του εντάλματος από το ελεγκτικό συνέδριο με το σκεπτικό της "συγγνωστής πλάνης", που σε απλή ανάλυση σημαίνει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο «συγχώρεσε» τη Δημοτική Αρχή  λόγω άγνοιας!!!
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κομπορρημονούσε (απαλλαγμένος λόγω συγγνωστής πλάνης...) και συνέχισε τη διαδικασία της "ανάπλασης", δίχως να λάβει καθόλου υπ' όψιν του τις διαπιστώσεις της Παράταξής μας που προειδοποίησε εγκαίρως ότι η εν λόγω μελέτη είναι αντίθετη με την κείμενη νομοθεσία και τις κατευθύνσεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη διαχείριση των πάρκων.
Αποτέλεσμα της αλαζονικής αδιαφορίας του Δημάρχου για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση των πάρκων και των άστοχων προτάσεων του μελετητή που επέλεξε ο Δήμαρχος  είναι η μελέτη να μην έχει πάρει ακόμα έγκριση από το δασαρχείο Αγρινίου το οποίο εντόπισε όλα τα σημεία που καθιστούν τη μελέτη παράνομη και άκυρη και ζητά τη ριζική τροποποίησή της για να την εγκρίνει.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παπαναστασίου, βλέποντας ότι, λόγω των προσωπικών του χειρισμών, η "ανάπλαση" καταλήγει σε ένα ακόμη φιάσκο (συνηθισμένη η Δημοτική Αρχή από αυτά), κατέφυγε στην αγαπημένη του επικοινωνιακή πολιτική, η οποία συνοδευόμενη από μερίδα του τοπικού τύπου προσπαθεί να προβάλει το όψιμο ενδιαφέρον του για το πάρκο.
Το Κηποθέατρο ρήμαξε στην κυριολεξία και η πόλη στερείται θερινής θεατρικής υποδομής.
Το αναψυκτήριο, που ο τότε κουρασμένος και νυν ανανεωμένος αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης, σφράγισε με κόστος 6.000 ευρώ, αυτή τη στιγμή είναι παραβιασμένο σε πολλά σημεία, πυρπολημένο παντού και αποτελεί ένα τεράστιο χώρο στέγασης χρηστών και διακινητών ναρκωτικών ουσιών.
Η Δημοτική Αρχή έκλεισε 4 χρόνια θητείας και φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που περιήλθε το οικοσύστημα του πάρκου.
Ο Δήμαρχος νομίζει ότι τοποθετώντας  σκόρπια μερικά παγκάκια και κάποια φωτιστικά και με την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της συμβολικής παρουσίας του Παναιτωλικού στο χώρο θα παραπλανήσει τους δημότες και θα περάσει "άβρεχτος" από την τάφρο των ευθυνών που τον βαρύνουν προσωπικά.
Η Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει ποτέ το Αγρίνιο και οι αλαζονικοί και απαράδεκτοι χειρισμοί της στο θέμα του πάρκου το αποδεικνύουν περίτρανα.
Οι πλάκες πεζοδρομίου και τα μπαλώματα με ασφαλτόμιγμα δεν μπορούν να καλύψουν τη διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ορθή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την κατασπατάλησή του σε έργα «βιτρίνας» και άνευ ουσίας, όπως για παράδειγμα  η χωρίς καμιά μελέτη και κανένα σχεδιασμό "ανατίναξη" και τσιμεντοποίηση της πλατείας στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/8/18, 10:36 π.μ.

    Ρε τραπεζιωτη μη λες μαλακίες δεν υποστηρίζω Παπ αλλά είναι παλιά ίστορια το πάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.