ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Λυκούρισσης.


Η Ιστορία της Ιεράς Μονής Παναγίας Λυκούρισσης περιλαμβάνει
ορισμένα πολύ εντυπωσιακά συμβάντα όπως η σύμπτωση ότι και η εικόνα της Παναγίας που τη χαρακτηρίζει αλλά και τα λείψανα των Αγίων, βρέθηκαν από κυνηγούς.



Στην πρώτη περίπτωση ένας κυνηγός βρήκε την εικόνα της Μονής να τη φυλάει ένας ρίσσος, δηλαδή ένα τρομακτικό άγριο σκυλί, το οποίο μόλις βρέθηκε η εικόνα άφησε την τελευταία του πνοή. Άλλωστε το όνομα «Λυκούρισση» προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «λύκος» και «ρίσσος», που παραπέμπουν μαζί σε ένα εξαιρετικά άγριο ζώο.




Οι εικόνες των Αγίων, δε, βρέθηκαν από τον Μπάρμπα-Χαράλαμπο, φύλακα  του μοναστηριού,που ήταν κυνηγός και είδε σε όραμα μια μαυροντυμένη εκδοχή της Παναγίας να του υποδεικνύει το μέρος όπου θα έβρισκε τα λείψανα. Αυτό έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια στο σημείο που θα άκουγε ένα χτύπο από το αυτοκίνητο με το οποίο θα πήγαινε για κυνήγι την επόμενη! Κάτι που συνέβη και το παρατήρησε μόνο ο ίδιος, ανακαλώντας το όραμα που είχε δει, για να βρει, αφού έσκαψε, αρχικά ένα μικρό μεταλλικό κάλυμμα κάτω από ένα άλλο ξύλινο και στη συνέχεια το θησαυρό της Μονής.


__________________________________________


Σας προσκαλούμε στις Λατρευτικές Εκδηλώσεις επι τη Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ε Ω Σ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
17:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και εν συνεχεία η Λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18:00 Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια