Αγρίνιο :Το πρώτο κουδούνι χτύπησε,Καλή Σχολική ΧρονιάΕπίσημα ξεκίνησε σήμερα το πρωί η νέα σχολική χρονιά 2018-2019 και στα σχολεία του Αγρινίου.Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν παιδικές φωνές ,γέλια αλλά και μερικά κλάματα.
Από τις 08:30 ξεκίνησε ο Αγιασμός ,διαβάστηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά ενώ έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Το 5ο  Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου όπου  παρέστη στην τελετή  αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή στους πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες: «Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα. Ευχή όλων μας, γονέων και εκπαιδευτικών, είναι να κάνουμε αυτή τη χρονιά όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και αποδοτική.  Καλωσορίζω τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο, τα «πρωτάκια μας», και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια. Δική μας υποχρέωση, ως Δημοτική Αρχή, είναι να φροντίσουμε να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και βέβαια, στο βαθμό που οι συνθήκες  επιτρέπουν, να βελτιώνουμε τις υποδομές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτά τα ιστορικά σχολεία της πόλης, μετά από πολλά χρόνια, έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Καταφέραμε να ανακατασκευάσουμε τα γήπεδα ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να αθλούνται σε ένα ασφαλές και αισθητικά αρμονικά περιβάλλον. Ήδη έχουμε δρομολογήσει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις.
Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε γονέα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους».

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.