ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σύσκεψη για την οδική ασφάλεια στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας


Η οδική ασφάλεια στο δρόμο που αρχίζει από την επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Κατοχής μέχρι την παραλία του Λούρου, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας έκθεση για το συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό οδικό δίκτυο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε και συζητήθηκε στη σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την άρση της επικινδυνότητάς του συγκεκριμένου δρόμου, το οποίο δεν είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας, δεν ανήκει δηλαδή ούτε σε εθνικό, ούτε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ωστόσο, επειδή πρόκειται για δρόμο με αυξημένη κίνηση, κυρίως το καλοκαίρι, απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.
Λήφθηκε απόφαση για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δήμο, ΓΟΕΒ, ως αρμόδιους για τμήματα του οδικού δικτύου, καθώς και Περιφέρειας, ως φορέα υλοποίησης του έργου. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας θα ετοιμάσει Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης και Τεχνικό Δελτίο για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας. Εκ μέρους της Ι.Π. Μεσολλογίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Καραπαπάς, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Οινιαδών Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου Απόστολος Γαντζούδης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σολδάτος και στελέχη του Δήμου.

Είσοδος Αγρινίου από θέση “Ερμίτσα” και έως το 1ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου
Ζητήματα επικινδυνότητας και λειτουργικότητας στο εθνικό δίκτυο στην πόλη του Αγρινίου, από τη θέση “Ερμίτσα” και έως το 1ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου συζητήθηκαν σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιήλθε για συντήρηση από το Υπουργείο το συγκεκριμένο δίκτυο τον τελευταίο μήνα και άμεσα τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν κατοίκους, επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και το Δήμο Αγρινίου. Δεδομένου ότι πρόκειται για έργο που μόλις παρελήφθη, ο Απόστολος Κατσιφάρας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανό Μπλέτσα, στον οποίο και ζήτησε να πραγματοποιηθεί από το ΤΕΕ αξιολόγηση λειτουργικότητας και επικινδυνότητας του οδικού άξονα, σε συνέχεια επιστολών που έχει λάβει. Συμφωνήθηκε να σταλεί το αίτημα επισήμως.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης και στελέχη της Περιφέρειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια