ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία που ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ


Για την πορεία των εργασιών στο έργο «Συντήρηση Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων»,  προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ, ενημερώθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης  Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, στη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησε,  μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Υφαντή και τους  επιβλέποντες  μηχανικούς.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Αντίρριο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Αμφιλοχία-Μενίδι)  στο τμήμα Γέφυρα Αχελώου – Κεφαλόβρυσο. Οι εργασίες, που προβλέπεται να εκτελεστούν, αποσκοπούν να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται  αποκατάσταση φθαρμένων τμημάτων του ασφαλτοτάπητα, καθαρισμός τάφρων, αγωγών, οχετών, ερεισμάτων οδού και κάθετη σήμανση- διαγραμμίσεις.

Παράλληλα,  σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες εργολαβίες που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά την ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, ο κ. Λύτρας δήλωσε:  «Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει  και  ο  Περιφερειάρχης  Απόστολος Κατσιφάρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με μεθοδικότητα  και στρατηγική, εξασφάλισε τους αναγκαίους πόρους για την συντήρηση του Εθνικού Οδικού  Δικτύου.  Έτσι  αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 7.650.000€, ενώ τις επόμενες  μέρες θα ξεκινήσουν άλλες δύο προϋπολογισμού 2.750.000€

Επίσης, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία σε τρεις ακόμη εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000€. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργολαβιών  η Αιτωλοακαρνανία  θα έχει ένα ασφαλές και καλά  συντηρημένο Εθνικό Οδικό Δίκτυο που θα βελτιώνει σημαντικά την προσβασιμότητα στην περιοχή» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια