ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό.της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940


Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Λίγο μετά τις 09:000  έγινε έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου,ενώ λίγο πριν τις 10:00 μαθητές και επίσημοι προσήλθαν στον Μητροπολιτικό ναό Αγρινίου,όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ευθύμιο Κότσαλο, Διδάκτορα χημείας, Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου.

Στις 10:30 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση που ξεκίνησε από την οδό Παπαστράτου ,διέσχισε την πλατεία Δημοκρατίας και κατέληξε στην οδό Χ.Τρικούπη υπό το παιάνισμα της  Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και μέλη της Δημοτικής Αρχής,Βουλευτές, εκπρόσωποι της Π.Δ.Ε,των Σωμάτων Ασφαλείας ,φορέων και συλλόγων.


 Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε  εθιμοτυπική προσφορά καφέ στο Δημαρχείο της πόλης.

Στις 18:00 έγινε  υποστολή σημαίας στην πλατεία Δημάδη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τονίζει:.


«Η Πατρίδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τιμούμε εκείνους που  βροντοφώναξαν  ένα  ηχηρό ΟΧΙ,  πολεμώντας μέχρις εσχάτων  για τα ιδανικά που γαλούχησαν την ελληνική ψυχή. Την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια, τη Φιλοπατρία και την Αξιοπρέπεια.

Η 28η  Οκτωβρίου  σηματοδοτεί τη νεότερη σελίδα ηρωισμού των Ελλήνων.
Η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία των προγόνων μας  έγιναν φωτεινό παράδειγμα για κάθε λαό. Ας τιμήσουμε τους ήρωες μας, με πράξεις και όχι με λόγια. Ας μείνουμε πιστοί στα ιδεώδη της φυλής μας. Ας διατηρήσουμε αταλάντευτη την ενότητα μας.

Ας υμνήσουμε το πάθος για την ελευθερία όπως ο Οδυσσέας Ελύτης στο “ Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας”:

….Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:
EΛEYΘEPIA
Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:
EΛEYΘEPIA
Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος…»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια