Συνέντευξη του προπονητή Στίβου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Χαράλαμπου Ποσονίδη (ηχητικό)


Για τις διακρίσεις αθλητών στίβου της Γ.Ε.Α,για την προσπάθεια σχεδιασμού και την συνέχεια της παράδοσης και των διακρίσεων που γίνεται συλλογικά από τους ανθρώπους της Γ.Ε.Α,αλλά και για το διήμερο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο Αγρίνιο, μίλησε στον ΑέραFm 99.50 ο προπονητής Στίβου Χαράλαμπος Ποσονίδης,φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του Νότη Ρεντίφη.

Ο κ.Ποσονίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Γ.Ε.Α που στηρίζεται σε δύο άξονες ,στην βελτίωση των ταλαντούχων παιδιών και στην μετάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό στα νέα παιδιά.

Όπως τόνισε η ανάγκη για άθληση είναι επιτακτική και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για μύηση νέων στον αθλητισμό.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι,η Γ.Ε.Α μετά την αξιολόγηση από τον  ΣΕΓΑΣ κατέλαβε  την 27η θέση για το 2018 μεταξύ 350 σωματείων ,σημειώνοντας άνοδο 21 θέσεων από το 2017.

Στην συνέχεια ο κ.Ποσονίδης αναφέρθηκε στο διήμερο εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Γ.Ε.Α για το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο, με το 1o Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας με την ονομασία «Τρέχω- Βαδίζω- Ποδηλατώ στην πόλη μου» .

Το "Τρέχω- Βαδίζω- Ποδηλατώ" ξεκίνησε πριν τρία χρόνια ως ιδέα για να αναδειχθεί η πόλη ,το Αγρίνιο,μέσα από τον Αθλητισμό.
Σκοπός είναι να κατέβουν οι οικογένειες,οι σύλλογοι και οι αθλητές στο δρόμο, να ζωντανέψουν τα σοκάκια της πόλης τρέχοντας ή  ποδηλατώντας και απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών.

Οι εγγραφές εξελίσσονται ικανοποιητικά και είναι ΔΩΡΕΑΝ ,ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων θα γίνει και το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με πολλές εκπλήξεις και βραβεία.

Απηύθυνε γενικό κάλεσμα για συμμετοχή και μέσα από οργανωμένες δομές να συμμετέχουν ομαδικά ,ώστε να αναδειχθεί ότι το Αγρίνιο είναι η πόλη που αγαπάμε η πόλη που ζούμε και η πόλη που το αξίζει.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Ποσονίδης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στη Γραμματεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (τηλ. 2641024767) εργάσιμες ημέρες και ώρες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Στις 11:00 θα δοθεί η εκκίνηση για τους ποδηλάτες και στις 11:05 θα ξεκινήσουν οι δρομείς και οι περιπατητές.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ–ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Η κεντρική πλατεία του Αγρινίου θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν άτομα κάθε ηλικίας, εφόσον είναι υγιή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η κατάθεση στη γραμματεία των αγώνων υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένη από τον συμμετέχοντα ή από τον κηδεμόνα εάν πρόκειται για ανήλικο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από την Πέμπτη 18/10/2018 έως το Σάββατο 20/10/2019 και ώρες 18:00-20:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Θα υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό εγγραφών μέχρι μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν έως τον αριθμό των 1000 δηλωθέντων ατόμων.

ΕΠΑΘΛΑ:

Οι αγώνες (ποδηλασία, τρέξιμο, βάδισμα) θα έχουν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή. Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια (με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Αφετηρία και τερματισμός θα είναι η κεντρική πλατεία του Αγρινίου (Πλατεία Δημοκρατίας). Η διαδρομή θα διασχίζει την οδό Μπαϊμπά, μετά την πλατεία Καραπανέϊκα στρίβει αριστερά στις οδούς Παναγοπούλου και Θεοτοκοπούλου, στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στρίβει αριστερά στην οδό Αγίου Χριστοφόρου, συνεχίζει στην οδό Δημοτσελίου και στρίβει δεξιά στην οδό Παπαστράτου. Στο τέλος της οδού Παπαστράτου στρίβει αριστερά στην οδό Ελ. Βενιζέλου και πάλι αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Στο ύψος της πλατείας Χατζοπούλου στρίβει δεξιά στην οδό Καλυβίων. Στο τέλος αυτής της οδού στρίβει αριστερά στην οδό Τερτσέτη, μπροστά από τα Δικαστήρια, και συνεχίζει στην οδό Παπαϊωάννου, στη συνέχεια στην οδό Αναστασιάδη και τερματίζει στην κεντρική πλατεία, όπου είναι και ο τερματισμός.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11.00

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: Οδηγίες – Έναρξη παιχνιδιού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Άρθρο 1. – Τί είναι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Ένα παιγνίδι για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά και μια ευκαιρία να ξανανιώσουμε ξεχασμένα συναισθήματα και μια αθωότητα που μας έχει λείψει. Μια ευκαιρία να μάθουμε για την ιστορία της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής! Το παιγνίδι στηρίζεται στη βοήθεια που παρέχει η Επιτροπή της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», τα μέλη της οποίας διέθεσαν πολύ χρόνο και κατέβαλαν πολύ κόπο για να επιλεγούν τα σημεία της πόλης που ενδιαφέρουν το παιχνίδι και να στηθούν οι γρίφοι εντοπισμού τους.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην πόλη μας, αναδεικνύει ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο. Ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας, τύχης και πολλών άλλων… Η παραπλάνηση, η μυστικότητα, η απόκρυψη, η  ίντριγκα, η εξάσκηση σώματος και πνεύματος, η κατασκοπία είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός Κυνηγιού κρυμμένου Θησαυρού.

Ξεχνάμε την ευγενή άμιλλα, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και την  ομάδα μας!

Άρθρο 2 .- Όροι συμμετοχής

– Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος άτομα ηλικίας πάνω από 13 ετών.

– Συγκροτήστε την δική σας ομάδα (από 3 έως 8 άτομα). Δώστε ένα όνομα και ένα χρώμα στην ομάδα σας και προσδιορίστε τον αρχηγό της, που θα αναλάβει όλες τις επικοινωνίες με την οργανωτική επιτροπή.

– Οι μετακινήσεις που γίνονται από τις ομάδες πραγματοποιούνται με δική τους επιλογή και δική τους ευθύνη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει οπωσδήποτε να τηρείται και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίχτη, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδας.

– Οι ομάδες που θα καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως.

– Η Οργανωτική Επιτροπή είναι αρμόδια για επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει.

– Απαραίτητα σύνεργα: άνετα ρούχα, μολύβι και χαρτί,  φωτογραφικές μηχανές, κράνος για τους μηχανόβιους, ταμπλέτες ή φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις έρευνές σας και οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο.

Άρθρο 3. – Τρόπος συμμετοχής

-Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής που θα πάρετε από την Γραμματεία της Γ.Ε.Α. και δώστε την ή στείλτε την στην Οργανωτική Επιτροπή καλύτερα μέχρι την Τετάρτη 17/10.

-Η ομάδα μπορεί να ορίσει ένα «στρατηγείο» όπου και θα συνεδριάζει, κρατώντας συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της που θα μετακινούνται, αναζητώντας τις λύσεις των γρίφων, τις οποίες λύσεις θα μεταφέρει ο αρχηγός της ομάδας στην Οργανωτική Επιτροπή.

Άρθρο 4. – Πως θα διεξαχθεί το κυνήγι

-Ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού το Σάββατο 20Οκτωβρίου 2018 και ώρα έναρξης 11.00 το πρωί, στην είσοδο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα γίνει η πρώτη συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή. Εκεί θα δοθούν στις ομάδες οδηγίες για το παιχνίδι και θα λυθούν τυχόν απορίες.

– Σταθμοί σε αυτό το ταξίδι είναι άλλοτε οι σπαζοκεφαλιές, οι γρίφοι σε μορφή rebus, σταυρόλεξου, ερωτήσεων, φωτογραφίας, ιστοσελίδας και άλλοτε οι συνετές αποφάσεις, οι δεξιότητες, η ευστροφία, η ταχύτητα.

– Γρίφος σημαίνει μια σειρά από οδηγίες ή βοηθήματα ή κείμενα μέσω των οποίων η ομάδα προσπαθεί να βρει απαντήσεις, να εντοπίσει και να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης(δρόμους, πλατείες, κτήρια, μνημεία και άλλα) που είναι τα ζητούμενα των γρίφων.

– Οι γρίφοι θα είναι 13 και η λύση του κάθε γρίφου θα αποδεικνύεται από τον αρχηγό της κάθε ομάδας με επίδειξη  σχετικής φωτογραφίας ενώπιον της Οργανωτικής Επιτροπής. Στην φωτογραφία αυτή πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα το ζητούμενο στοιχείο και ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι της ομάδας. Κατόπιν θα δίνεται ο επόμενος γρίφος στον αρχηγό της ομάδας.

– Η φωτογραφία αυτή θα αποστέλλεται στην Οργανωτική Επιτροπή και ηλεκτρονικά  και μόνο τότε θα δίνεται στην ομάδα η βαθμολογία, η οποία θα παραμείνει μυστική μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα ανακοινώνεται στην ομάδα η ορθότητα ή όχι της  λύσης του κάθε γρίφου.

– Σε περίπτωση αδυναμίας της ομάδας να βρει την λύση κάποιου γρίφου, έχει προβλεφθεί η παροχή βοήθειας, η οποία θα είναι τυποποιημένη και ίδια για όλους όσους την ζητήσουν, με την επιβολή βαθμολογικής ποινής, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία περί βαθμολογίας των λύσεων των γρίφων, που παρουσιάζονται σε παρακάτω παράγραφο. Οι γρίφοι στους οποίους μια ομάδα μπορεί να ζητήσει την βοήθεια είναι μέχρι τρεις.

– Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να ανταπεξέλθουν και στις δραστηριότητες που έχουν οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου οι παίκτες να διαγωνιστούν σε κάτι διαφορετικό από τους γρίφους.

– Κάθε δραστηριότητα, γρίφος, κουίζ κι οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από τους παίκτες των ομάδων βαθμολογείται. Σκοπός λοιπόν των ομάδων είναι να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν.

– Τρόπος βαθμολογίας: Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά χωρίς βοήθεια, θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς. Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά, με βοήθεια που θα ζητηθεί, θα βαθμολογείται με 5 βαθμούς. Κάθε λανθασμένη λύση γρίφου χωρίς βοήθεια, θα βαθμολογείται με 0 βαθμούς και κάθε λανθασμένη λύση γρίφου, με βοήθεια που θα ζητηθεί θα βαθμολογείται με -5 βαθμούς. Οι λύσεις των γρίφων θα υπάρχουν κατατεθειμένες στην Οργανωτική Επιτροπή, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ομοίως κάθε εμφανώς επιτυχημένη εκτέλεση δραστηριότητας θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς.

– Το παιχνίδι θα τελειώσει στις 17.00. Οι ομάδες μπορούν από τις 17.00 έως τις 17.15 να παραδώσουν ότι τους ζητηθεί από τις δοκιμασίες ή να αποδείξουν τις λύσεις των γρίφων. Εννοείται ότι κερδίζει η ομάδα με τους περισσότερους πόντους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει η ομάδα που παραδίδει πρώτη.

– Το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού μπορεί να αναβληθεί ΜΟΝΟ αν επικρατούν  ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την ώρα έναρξης του παιχνιδιού .

Άρθρο 5. – Βραβεία

Θα υπάρξουν βραβεία για τις τρεις πρώτες ομάδες.

Κοινό κέρδος για όλες τις ομάδες η χαρά του παιχνιδιού, η εμπειρία και οι γνώσεις που θα αποκομίσετε.

Λοιπές χρήσιμες πληροφορίες:

– Κρατείστε ότι δίνεται, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί .

– Κάθε λέξη και κάθε στοιχείο ή εικόνα στους γρίφους έχει προφανώς σημασία. Επομένως προσοχή στις λεπτομέρειες.
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.