«Όχι» του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στο Δάσος Φράξου Λεσινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike Μεσολογγίου

   Την αντίθεσή της σε νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το βιοαέριο και τα οργανικά απόβλητα εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
   Συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, απευθύνθηκε πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για διατύπωση γνώμης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων, ισχύος 499 kW”.
   Η μονάδα, σχεδιάζεται στην περιοχή «Σινιάδες» Οινιαδών, σε κοντινή απόσταση από την τ.κ. Λεσινίου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αλλά και από το ομώνυμο Δάσος Φράξου.
   Στην σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκφράζεται η «κάθετη αντίθεση» στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου  Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων, ισχύος 499 kW.    Παράλληλα, σημειώνεται  πως αντίστοιχα έργα «δεν μπορούν να υλοποιούνται χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και τη θετική γνωμοδότηση φορέων και υπηρεσιών». Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει ενημέρωση  καθώς «η μονάδα σχεδιάζεται σε περιοχή εγγύτατα με την τοπική κοινότητα Λεσινίου, έναντι άλλων μονάδων συγκέντρωσης και παραγωγής ζωοτροφών αλλά και στην οικολογικά ευαίσθητη περιοχή του Δάσους Φράξου».


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.