ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της δίωξης πολιτών που συμμετέχουν σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την προστασία της στέγης


Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία του αγαθού της στέγης σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια ως κοινωνικό, πολιτικό και νομικό δικαίωμα.
Στο πλαίσιο αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, μετά από αίτημα της παράταξης «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», προχώρησε στην  έκδοση ψηφίσματος κατά της δίωξης των πολιτών που μετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες για την προστασία της στέγης.
Κατά την ψηφοφορία αποχώρησαν  τα μέλη της παράταξης: «Ανδρέας Κατσανιώτης, Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας». Οι υπόλοιπες παρατάξεις ψήφισαν υπέρ, με εξαίρεση τον περιφερειακό σύμβουλο Ιωάννη Κολοβό του συνδυασμού «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» ο οποίος ψήφισε λευκό. 
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής και οι υπογραφές από φορείς και πολίτες που έχει συγκεντρώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την επικαιροποίηση του  νομοθετικού πλαισίου με στόχο την  προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: 
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την έναρξη της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είχε ζητήσει να νομοθετηθεί η προστασία του δικαιώματος της στέγης εκείνων που αντικειμενικά δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Να εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό η κατοικία των  πολιτών  με πενιχρά  εισοδήματα, ανέργων, βαριά ασθενών, ειδικών κατηγοριών πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Την έλλειψη αυτής της πρόνοιας από την Πολιτεία καλύπτουν οι κινήσεις συλλογικοτήτων. Διαρκούσης αυτής της κατάστασης ήδη καλούνται πρόσωπα  μεταξύ εκείνων που απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να δώσουν εξηγήσεις, κατηγορούμενοι για διάπραξη αδικημάτων του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή.

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

Απορρίπτουμε  τη χρήση βίας, μέτρων καταστολής και δίωξης σε βάρος όλων όσων έχουν αναπτύξει συλλογική δράση κινητοποιούμενοι κατά των πλειστηριασμών διεκδικώντας την υπεράσπιση  της πρώτης κατοικίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα κλήσης σε παροχή εξηγήσεων πολιτών καταδικάζει τις σχεδιαζόμενες δίκες σε βάρος προσώπων που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο, υπερασπιζόμενοι το δημοκρατικό τους δικαίωμα και στηρίζοντας τους πολίτες στο δικαίωμα στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και υποστήριξη όλων εκείνων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αυτούς αγώνες υπεράσπισης της κατοικίας των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας.

Ζητάμε : Να σταματήσουν οι διώξεις και να παρθούν άμεσα μέτρα για υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών οικογενειών, το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης κάθε οικογένειας  στα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως τη στέγη, το ρεύμα  και το νερό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια