ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνάντηση Νίκου Καραπάνου με την Νίκη Κεραμέως



Με την Βουλευτή Επικρατείας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, κυρίαρχο θέμα ήταν η εξέλιξη και διαμόρφωση του «χάρτη»  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο στην Αιτωλ/νία όσο και στο Μεσολόγγι ειδικότερα.
   Ο Νίκος Καραπάνος απευθυνόμενος προς την κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε στο χρονικό λειτουργίας αλλά και κατάργησης του ισχυρού ΤΕΙ Μεσολογγίου και της αντικατάστασής του με το παράρτημα των Πατρών. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κάθε εξαγγελία για αλλαγές και επανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να συνοδεύεται από βιώσιμες λύσεις, ρεαλισμό και αυθεντικότητα προτάσεων. Θα πρέπει επίσης να διαθέτει  ποιοτικά χαρακτηριστικά και ασφαλώς ξεκάθαρες θέσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα χωρίς να προάγει τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
   Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Νίκος Καραπάνος επαδιατύπωσε τις θέσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφορικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζητώντας την αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος αλλά και την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης δεν προσφέρεται λόγω της ευαισθησίας του για πολιτικά «παιγνίδια» σε βάρος της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας.
   Απαντώντας στον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η βουλευτής Επικρατείας   επεσήμανε πως την ώρα που η ευρωπαϊκή αντίληψη κινείται στον άξονα της στήριξης  και ενίσχυσης της τεχνολογικής εκπαίδευσης, στην Ελλάδα συνεχίζει να επικρατεί ένα ασαφές πλαίσιο που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και βασίζεται ουσιαστικά σε εξαγγελίες. Η Νέα Δημοκρατία όπως είπε, είναι αντίθετη στην επιχειρούμενη αναδιάταξη της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς θεωρεί πως αυτή γίνεται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, αξιολόγηση, μελέτες βιωσιμότητας και διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι ορθολογικές αποφάσεις και η πολιτική βούληση, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόνισε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια