ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Απάντηση Διοικητή Γ.Ν.Αιτν/ιας στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike παπαδόπουλος

Απαντώντας στην ανακοίνωση (7-10-2018) του ΣΕΝΑ ότι δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ (!) για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου, από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας ανακοινώνονται τα εξής:

Το Δ.Σ. με την υπ. αριθ. 21η/25-09-2018 (θέμα 6ο) απόφαση του,  υπό την ευθύνη του Διοικ/κού Δ/ντή σε προσεχές Συμβούλιο θα φέρει προς ψήφιση ολοκληρωμένη πρόταση τροποποίησης του υφιστάμενου Οργανισμού, η οποία θα έχει και αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Το ότι υπάρχει ανεπάρκεια νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού είναι ζήτημα προς συζήτηση. Προς τούτο ενημερώνουμε ότι όλες οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες και  μάλιστα υπηρετεί νοσηλευτικό προσωπικό πέραν των οργανικών, σε προσωποπαγείς θέσεις.

Επίσης ενεργοποιείται πλέον η νοσηλευτική επιτροπή η οποία δεν έχει λειτουργήσει έως τώρα.
Σε κάθε περίπτωση δεν είδαμε να λέτε κάτι για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας 47 εργαζομένων σε φύλαξη και καθαριότητα του Νοσοκομείου, όταν πριν ήταν υπό καθεστώς δουλείας και εργολαβικής ομηρίας.
Γιατί δεν λέτε τίποτα για το ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα προσλαμβάνονται, ως λοιπό επικουρικό προσωπικό, 13 άτομα για δύο (2) χρόνια και συγκεκριμένα εφτά (7) νοσηλευτές/τριες και έξι (6) ειδικοτήτων του εργαστηριακού τομέα με πιστώσεις που θα διαθέσει το Νοσοκομείο;
Για τη Γραμματεία Εξωτερικών και Τακτικών Ιατρείων τοποθετήθηκε προϊστάμενος Π.Ε. και ανέλαβε ήδη υπηρεσία, εκτός εάν δεν το γνωρίζετε
Για την Γραμματεία των Επειγόντων, τις ημέρες και ώρες που απαιτείται, δρομολογείται η άμεση τοποθέτηση συγκεκριμένου υπαλλήλου.
Ως προς την λειτουργία του  Μαγνητικού Τομογράφου ήδη ξεκίνησε την εκπαίδευσή του, στο Νοσοκομείο <<Άγιος Σάββας>>, ιατρός του Νοσοκομείου και αναμένεται έγκριση μόνιμου Ακτινοδιαγνώστη.
Ως προς το Φαρμακείο, καταβάλλεται προσπάθεια να επιτελεί το έργο του με αποτελεσματικό τρόπο
Ως προς την δυσλειτουργία ΤΕΠ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, έχουμε τα εξής:
α. για το ΤΕΠ προχωρά η αξιολόγηση για την πρόσληψη έξι (6) μονίμων ιατρών, πράγμα το οποίο δεν πρέπει να αγνοείται και η οποία πρόσληψη θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα


β. για την ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
πρόσληψη ενός (1) επικουρικού Παθολόγου από την 6η ΥΠΕ
πρόσληψη δύο (2) ειδικευόμενων από το Υπουργείο εντός του Οκτωβρίου
επαναπροκήρυξη μιας (1) μόνιμης θέσης Παθολόγου η οποία κηρύχτηκε άγονη
γ. για την ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
πρόσληψη ήδη ενός μόνιμου παιδιάτρου
πρόσληψη ενός επικουρικού από την 6η ΥΠΕ
πρόσληψη ενός (1) ειδικευόμενου από το Υπουργείο
τοποθέτηση και δεύτερου ειδικευόμενου το προσεχές διάστημα από το Υπουργείο
Επίσης ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει τοποθέτηση δύο (2) ακόμα ειδικευόμενων στην Καρδιολογική Κλινική.
Για τα εργαστήρια, σας παραπέμπουμε στις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού. Δεν είναι <<στάση>> πληρωμών η συνταγματική επιταγή ότι πέραν του 24μήνου απαγορεύεται να εντάσσονται στο πρόγραμμα εφημέρευσης και να πληρώνονται διότι υπάρχει πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τέλος, για το Παλαιό Νοσοκομείο μάλλον πιαστήκατε αδιάβαστοι. Πιθανόν δεν έχετε αντιληφθεί ότι εντάχθηκε στη ΣΑΕ του Υπουργείου Οικονομικών το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ που προορίζεται για τις εργασίες που προβλέπονται στην μελέτη σκοπιμότητας του Παλαιού Νοσοκομείου. Εκτός εάν το ξεπερνάτε.
   Και βέβαια να μην ξεχνάμε τις παρεμβάσεις που ήδη έγιναν (φύλαξη, καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ηλεκτροφωτισμός και κάμερες ασφαλείας).

Επειδή λοιπόν ο διάλογος πρέπει να είναι επί της ουσίας και επί του συγκεκριμένου, σας καλώ να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις εκτιμήσεις σας και στις ενδεχόμενες αφοριστικές αναφορές όταν αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα γεγονότα.



                                                                                            Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ


                                                                               Παπαδόπουλος Ε. Παναγιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια