ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανυπότακτο Αγρίνιο :Υπόμνημα-αίτημα προς την Δημοτική Αρχή για την παλιά λαχαναγορά


Προς
τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
κ. Βασίλη Φωτάκη

κοιν: Δήμαρχο Αγρινίου
κ. Γιώργο Παπαναστασίου
Αρμόδιο αντιδήμαρχο
Επικεφαλής παρατάξεων
Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Υπόμνημα - Αίτημα

κ. Πρόεδρε, με προφορικό του ερώτημα ο επικεφαλής της παράταξής μας στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο επανέφερε, στην πραγματικότητα, ένα ερώτημα, το οποίο καταθέσαμε εγγράφως στις 25 Αυγούστου του 2017 και το οποίο αφορούσε την παραλαβή της λαχαναγοράς και το σχεδιασμό της χρήσης της, για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή της.

Από την απάντηση που μας δόθηκε, εύκολα συμπεράνουμε, ότι μέχρι σήμερα και παρά τις όποιες εκείνη την εποχή εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης λειτουργίας του κτιρίου, παρά μόνο η συνέχιση αποσπασματικών δράσεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους περισσότερο ένα αίσθημα εγκατάλειψης της κτιρίου συντηρούν στους πολίτες, παρά την σχεδιασμένη και συνεχή λειτουργία του.

Εξ όσων γνωρίζουμε, πέρα από την απάντηση που μας δόθηκε, συστάθηκε μια επιτροπή από αγρινιώτες καλλιτέχνες και την αντιδήμαρχο πολιτισμού, για να διερευνήσει το θέμα και να καταλήξει στον ορισμό των χρήσεων και της λειτουργίας των χώρων, αλλά μέχρι σήμερα η λειτουργία αυτής της επιτροπής κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν έχει δώσει.

Με αυτό μας το σημείωμα θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή τη δέσμευσή της για πλήρη και οργανωμένη λειτουργία του χώρου και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την άμεση σχεδίαση και υλοποίηση της.

Για το Ανυπότακτο Αγρίνιο
Στέλιος Μερμίγκης


Δείτε το προηγούμενο αίτημα 

κ. Πρόεδρε, επισκεφθήκαμε πρόσφατα την ανακαινισμένη Λαχαναγορά της πόλης του Αγρινίου, η οποία αποτελεί εν δυνάμει μια σημαντική υποδομή για τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν και να φιλοξενηθούν σ΄ αυτή.

Παρά τις τόσες δυνατότητές του όμως, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, ο συγκεκριμένος χώρος, για τον οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα, τις περισσότερες μέρες του χρόνου παραμένει κλεισμένος ή αξιοποιείται περιστασιακά  ένα πολύ μικρό μέρος του.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι, ότι εκτός από την μη λειτουργία του έχουν διαπιστωθεί σημαντικές κακοτεχνίες, οι οποίες επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την φθορά που αυτή επιφέρει.
Εξ αιτίας αυτών των κακοτεχνιών, όπως πληροφορηθήκαμε, το ισόγειο της γλυπτοθήκης γεμίζει με νερά τις μέρες του χειμώνα.

Ρωτάμε γι’ αυτό τη Δημοτική Αρχή:

Η επιτροπή παραλαβής του έργου διαπίστωσε κακοτεχνίες κι αν ναι, ποιες είναι αυτές; Αν όχι, γνωρίζει η Δημοτική Αρχή τα προβλήματα αυτά; Πώς σχεδιάζει να τα επιλύσει και πότε;
Γιατί οι περισσότεροι χώροι του κτηρίου σήμερα παραμένουν κλειστοί και δεν έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό τους οι δράσεις οι οποίες έχουν οριστεί ότι θα φιλοξενηθούν σ’ αυτούς;
Χρειάζεται μήπως επανασχεδιασμός;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια