ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές»(φωτο-βίντεο)



Ολοκληρώθηκε χθες  το απόγευμα η εκδήλωση με θέμα :«Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές», την οποία διοργάνωσε η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Μαιευτικής Βίας ,το Σύλλογο Μαιών Πάτρας ,τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου, το Κέντρο Υγείας Αγρινίου(ΠΕΔΥ) και την 6η ΥΠΕ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε  2 δράσεις,το δωρεάν test pap που έγινε την Παρασκευή στο Κοινοτικό Ιατρείο στην Κοινότητα Στράτου και το Σάββατο  στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αγρινίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Στόχος της εκδήλωσης όπως ανέφεραν οι διοργανωτές  ήταν η ευαισθητοποίηση και η έγκυρη ενημέρωση του κοινού από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που απασχολούν τον γυναικείο πληθυσμό, την αλλαγή τρόπου συμπεριφοράς απέναντι στα νοσήματα που αφορούν την σεξουαλική μας υγεία, αλλά  και τη σημασία της έγκαιρης  πρόληψης.

Στο προεδρείο και στο συντονισμό ήταν ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας - Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ,η
Μαρία Κιούρτη- Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Πάτρας και ο  Στράτος Ιωάννης- Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος.



Ομιλητές της Εκδήλωσης ήταν οι μαίες,καθηγητές,μαιευτήρες και ιατροί που ανέλυσαν
για τον  Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική,την πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου,

τις νεότερες μέθοδοι αντισύλληψης και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τηνπ ρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Χαιρετισμό απεύθηναν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής  και ο πρόεδρος ου Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης.

Δήλωση του κ.Ζαμπάρα



Δήλωση του κ.Καλαντζή









































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια