ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον νέο νόμο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (φωτο-βίντεο)



Μια πολύ σημαντική ημερίδα έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο με θέμα τον GDPR: Ο νέος Νόμος για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Αγρινίου και συντόνισε ο Προϊστάμενός της,  Γεώργιος Πέτρος.


Ομιλητές ήταν οι:
Μενουδάκος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,


Μπατζαλέξης Γεώργιος, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, Επίτιμος Αρεοπαγίτης,



και Κότσαλης Λεωνίδας, καθηγητής ΕΚΠA, συνεργάτης καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Δικηγόρος.



Κατά την είσοδο στην αίθουσα οι κ.Μενουδάκος και Μπατζαλέξης έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ που κάλυψαν την ημερίδα,όπου ανέφεραν ότι ο νέος νόμος μας αφορά όλους και έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές.



Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν :

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ.Μενουδάκος ο οποίος έκανε αναφορά στις αλλαγές με την εφαρμογή του νέου νόμου από τις 25 Μαΐου 2018 και αναφέρθηκε κυρίως στις αλλαγές όσον αφορά την εφαρμογή στις δικαστικές και στις εισαγγελικές αρχές.

Ειδικά αναφέρθηκε στα πολύ προσωπικά δεδομένα και την ζήτηση αυτών μετά από εισαγγελικές παραγγελίες και σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται η άδεια από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ή η επίβλεψη κατά την χρήση αυτών.

Επίσης τόνισε τις υποχρεώσεις και τις αλλαγές σε όσες επιχειρήσεις διατηρούν αρχείο και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα.

Όπως ανέφερε αναμένεται η έκδοση Εθνικού νόμου που θα ορίζει την χρήση κάποιων δεδομένων καθώς και το πως πρέπει να εφαρμόζουν τον νέο κανονισμό οι εισαγγελείς και οι δικαστές.

Δείτε απόσπασμα από τα όσα είπε:

Στην συνέχεια μίλησε ο κ.Μπατζαλέξης ο οποίος απέδωσε τα εύσημα για την πρωτοβουλία στον κ.Πέτρο,ενώ ανέφερε ότι ήταν φοιτητής του και μάλιστα από τα ελπιδοφόρα στελέχη της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο κ.Μπατζαλέξης είπε ότι έχει εκδοθεί βιβλίο 12 κεφαλαίων για την καλύτερη ερμηνεία του νέου νόμου και την εφαρμογή στην καθημερινότητα,ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές στην καθημερινότητα της χρήσης των προσωπικών δεδομένων και την διασφάλιση αυτών με την εφαρμογή του νέου νόμου.


Ακολούθησε η ομιλία του κ.Χριστοδούλου.

Παρών ήταν εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας,της Πυροσβεστικής,φορέων,συλλόγων και υπηρεσιών.







Επαμεινώνδας Κ.Ρεντίφης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια