ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου :«THE MET:LIVE IN HD» ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΑ ΟΠΕΡΑ «ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΔΑΛΙΔΑ» ΤΟΥ CAMILLE SAINT - SAENS


ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10/2018 ΣΤΙΣ 19:55 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ  στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD”, μετά την συγκλονιστική πρεμιέρα της σεζόν με την «Αϊντα», παρουσιάζει το βιβλικό έπος «Σαμψών και Δαλιδά» σε μια νέα εκπληκτική παραγωγή της Met.
Μια ακόμα μαγική βραδιά μας υπόσχεται η Metropolitan Opera παρουσιάζοντας το «Σαμψών και Δαλιδά», με πρωταγωνιστές την συγκλονιστική Elīna Garanča και τον κορυφαίο Roberto Alagna,ένα δίδυμο που είχε εμφανιστεί μαζί στην περίφημη Κάρμεν του Βizet το 2010, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.
Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αρχιερέα, ο Elchin Azizov στον ρόλο του Φιλισταίου βασιλιά Αμπιμελέχ και ο Dmitry Belosselskiy στον ρόλο του γέρο-εβραίου.
Ο Darko Tresnjak,τιμημένος με Tony Award για σκηνοθεσία στο  “A Gentleman’s Guideto Love & Murder”, κάνει το ντεμπούτο του στη Met σκηνοθετώντας αυτή την απαιτητική παραγωγή. Τα επικά σκηνικά και τα παραμυθένια κοστούμια θα μας συναρπάσουν για μια ακόμα φορά, σε αυτή την μνημειώδη νέα παραγωγή μιας όπερας που ανεβαίνει στην Met μετά από είκοσι χρόνια. Ο βετεράνος Sir Mark Elder διευθύνει.

Το «Σαμψών και Δαλιδά» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου του 1877. Η υπόθεση του έργου βασίζεται στην γνωστή ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Τοποθετείται χρονικά περί τα 1150 π.Χ και η δράση διαδραματίζεται στην Γάζα και στους πρόποδες της Ιερουσαλήμ. Το έργο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα της γαλλικής λυρικής σκηνής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.
Διάρκεια: 3 ώρες & 4 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το 
( Σάββατο 20-10-2018 από τις 19.00 – 20.00 )

Στη σεζόν 2018-19 προγραμματίζονται δέκα ζωντανές μεταδόσεις από τη σκηνή της Met Opera, οι οποίες περιλαμβάνουν τέσσερις νέες παραγωγές, καθώς και λαμπρές αναβιώσεις μεγάλων παραγωγών με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου
Οι 10 παραστάσεις της σεζόν 2018-19, θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους
Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία MYTILINAIOS.




Από το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια