ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μεσολόγγι :Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων ομβρίων


   Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, η σύμβαση υλοποίησης  του έργου «Συντήρηση και εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000.
  Το έργο κρίθηκε αναγκαίο μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016, όταν αντλιοστάσια στην πόλη του Μεσολογγίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω πτώσης κεραυνού και διακοπής της ηλεκτρικής παροχής. Ωστόσο, οι πλημμύρες του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος κατέδειξαν σοβαρότερα λειτουργικά προβλήματα, τα οποία απορρέουν από την παλαιότητα των εγκαταστάσεων αλλά και την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών.
   Το έργο της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων, πέρα από την αντικατάσταση αντλιών, την τοποθέτηση νέων θυρο-φραγμάτων, την αντικατάσταση του συστήματος αυτοματισμού για την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση μετρητών στάθμης και λοιπών υποδομών εντός και εκτός των κτηρίων, περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών για κάθε ένα αντλιοστάσιο, ώστε να μην σταματά η λειτουργία των αντλιών σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
  Το έργο ξεκινά να υλοποιείται μετά την έγκρισή του από το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή έγινε αποδέκτης καταγγελιών περί «αδιαφάνειας» στις διαδικασίες δημοπράτησής του, οι οποίες προήλθαν από μέρος της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσου μαζικής ενημέρωσης. Οι εξελίξεις ωστόσο, διαψεύδουν κάθε καταγγελία και δικαιώνουν απόλυτα την Δημοτική Αρχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια