Συμμετοχή εκπαιδευτικών του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο ευρωπαϊκό συνέδριο eTwinning


Εικόνα που περιέχει κείμενο, χάρτης

Η περιγραφή δημιουργήθηκε αυτόματα

Εικόνα που περιέχει άτομο, ουρανός, υπαίθριος, άνδρας

Η περιγραφή δημιουργήθηκε με πολύ υψηλή αξιοπιστίαΤου πρεσβευτή eTwinning για το νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργου Γιωτόπουλου

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του eTwinning, (https://www.etwinning.net/el/pub/countries.cfm) μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, 13.283 έργα eTwinning έχουν πραγματοποιηθεί ή υλοποιούνται στο παρόν, συμμετέχουν ή έχουν συμμετάσχει 24.659 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα σχολεία που έχουν εγγραφεί είναι 7.917.


Πίνακας 2. Έργα που έχουν υλοποιηθεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας (άνω των 2 έργων).


Εκτός από τις πιο πάνω περιοχές του πίνακα 2, από ένα έργο έχουν υλοποιήσει οι κάτωθι περιοχές: Παναιτώλιο, Κατούνα Ακτίου Βόνιτσας, Μοναστηράκι Βόνιτσας, Πάλαιρος, Αρχοντοχώρι Αιτ/νίας, Αετός, Λεπενού, Καινούριο, Παραβόλα, Θέρμο, Σταμνά, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι, Εμπεσός, Αντίρριο. Το σύνολο έργων για το νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι 83. Τα πιο πολλά έργα έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στο Αγρίνιο (31), στη Ναύπακτο (16) και στο Μεσολόγγι (11), τόσο από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία), όσο και από εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματική Λύκεια). Έργα eTwinning έχουν υλοποιηθεί σε όλη την έκταση του νομού Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνωρισιμότητά του από την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού.
Για ακόμη μια χρονιά 533 έργα eTwinning βραβεύτηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, ενώ η απονομή βραβείων πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία (Πολωνία) από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου 2018. Οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέδωσαν καρπούς, μέσα από την αναγνώριση που είχαν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή τους ήταν εθελοντική, εκτός ωρολογίου προγράμματος και δέσμευε αφενός τους ίδιους σε προσωπικό επίπεδο, αφετέρου τους μαθητές οι οποίοι συνεργάστηκαν με συμμαθητές τους στο εξωτερικό με σκοπό την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και πολύτιμων εμπειριών από τη μεταξύ τους επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και πολιτιστικών στοιχείων.

Εικόνα που περιέχει δάπεδο, εσωτερικό, κτίριο

Η περιγραφή δημιουργήθηκε αυτόματα

Στο συνέδριο eTwinning που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λαζαρίνη Φώτη, διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning και από τον πρεσβευτή του eTwinning για το νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιωτόπουλο Γιώργο.


Το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν αρκετά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης τα οποία έχουν ως σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των παιδαγωγικών προσεγγίσεων των εκπαιδευτικών μέσα από διάφορα εργαλεία όπως για παράδειγμα: εργαλεία αυτο-αξιολόγησης (MeTP) και υλικά αυτο-βοήθειας (Υλικά Αυτο-Διδασκαλίας) ως διαδικτυακά σεμινάρια, εκδηλώσεις μάθησης και μάθηση μέσω ομοτίμων μέσω των εκδηλώσεων eTwinning.

Οι συνεργασίες για την εφετινή σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει για τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη. Όποιος/α εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να ξεκινήσει έργο eTwinning, μπορεί να επισκεφτεί την ευρωπαϊκή πύλη για περισσότερες πληροφορίες.

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.