ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Καταλήψεις σε σχολεία για την επέτειο 10 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike γρηγορόπουλος
φωτο αρχείου 
Κλειστά βρήκαν σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολεία, του Αγρινίου,καθώς τελούν υπό κατάληψη με αφορμή την μαύρη επέτειο συμπλήρωσης 10 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Μια κίνηση διαμαρτυρίας αναμενόμενη ,αφού από χθες είχε γίνει γνωστή η σχετική διαμαρτυρία στους μαθητικούς κύκλους.

Στο Αγρίνιο υπό κατάληψη τελούν το 1ο,2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ, το 2ο ΕΠΑΛ, και αρκετά γυμνάσια.

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών : ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ! ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Με αφορμή τα 10 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας, οι μαθητές δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας! Η δολοφονία ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που διαχρονικά βλέπει ως εχθρό τον λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί. Οι ευθύνες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας της αστυνομίας είναι τεράστιες.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι… Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ανάμεσά τους και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας είχε απομείνει στη μόρφωση και τη ζωή. Τρομοκρατούν, εκβιάζουν και καταστέλλουν όποιον «σηκώνει κεφάλι», όποιον επιλέγει να μην κάτσει στ’ αυγά του και να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Η κρατική καταστολή πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παράλληλα με τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή, μοιράζει χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που απαιτούν να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο «εξοντωτικό» εξεταστικό κέντρο, στήνει δικογραφίες σε μαθητές, στέλνει την Αστυνομία και τα ΜΑΤ σε σχολεία που κινητοποιούνται, επιβάλλει ποινές σε αγωνιζόμενους μαθητές με ώρες κοινωνικής εργασίας, φυλάει με ΜΑΤ το άγαλμα του Τρούμαν, του δολοφόνου των λαών και εμπνευστή της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!

Οι μαθητές, απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα! Η μεγαλύτερη απάντηση στην κρατική βία και καταστολή είναι η ένταση των αγώνων μας για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει! Η κυβέρνηση, αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν στον «πάγο» τους αγώνες των μαθητών, θα πρέπει να έχουν στον νου τους ότι δε μας φοβίζουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός, μας φοβίζει να αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια τους! Γι’ αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια