ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Άλλα μαντάτα περίμενε ο Δήμαρχος και άλλα έφερε ο Υπουργός Μεταφορών


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου  της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το οποίο γίνεται στο Αγρίνιο  ομιλητές εκτός των άλλων ήταν η Υπουργούς Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά και ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης..


Την 1η ημέρα μετά την επίσημη υποδοχή των Δημοσιογράφων δόθηκε γεύμα στο οποίο εκτός των δημοσιογράφων ήταν καλεσμένοι στελέχη και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. 

Ο Δήμαρχος του Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου φανερά ενθουσιασμένος με την τόσο σημαντική για την ανάδειξη του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωση, υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους.

Ειδικά η υποδοχή που επιφύλαξε στον Υπουργό Μεταφορών ήταν πολύ θερμή σε πολύ καλό κλίμα,όπως αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό μας φακό.




Μια εικόνα η οποία άλλαξε τελείως μα τελείως όμως λίγες ώρες αργότερα,το πρωί της Παρασκευής,όταν ο κ.Σπίρτζης ανέβηκε στο βήμα κατά την εξέλιξη των εργασιών του συνεδρίου και αναφέρθηκε στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.

Οι δηλώσεις του Υπουργού προκάλεσαν έκρηξη και απογοήτευση στον Δήμαρχο Αγρινίου καθώς όπως ανέφερε το έργο θα αργήσει να ξεκινήσει και φυσικά να ολοκληρωθεί.

Ας δούμε όμως τις δηλώσεις του κ.Σπίρτζη που εξόργισαν τον κ.Παπαναστασίου 


"Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται αυτό που ζήτησαν όλοι οι αγρινιώτες, τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον μελετητή που έκανε δώρο την πρώτη φάση της μελέτης, προς τιμήν του, είναι το πρώτο έργο, η πρώτη μελέτη που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 για να ωριμάσει. 

Την ίδια στιγμή έχει γίνει ένας σχεδιασμός για την ολοκλήρωση των οδικών δικτύων όλης της χώρας, μιλάμε για την επέκταση των παραχωρήσεων, αυτά που αφορούν την περιοχή είναι η σύνδεση του Αντίρριου με τη Ναύπακτο, η σύνδεση των Ιωαννίνων με τα σύνορα στην Αλβανία, η ολοκλήρωση του δακτυλίου της Πελοποννήσου, και μια σειρά από άλλα έργα», συμπλήρωσε ο υπουργός."

Ο κ.Παπαναστασίου απάντησε χθες το βράδυ κατά την διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε στους δημοσιογράφους ότι,το έργο παραπέμπτεται στις "καλένδες"!!!!αφού έγινε(δωρεάν) και κατατέθηκε στον κ.Σπίρτζη  η μελέτη για την κάθετη σύνδεση στις αρχές του 2018,ενώ το έργο ανακοινώθηκε τόσο από τον κ.Σπίρτη όσο και από τον κ.Τσίπρα και εκκρεμεί η περιβαλλοντολογική μελέτη η οποία έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί  όπως τόνισε,αφού  οι εξαγγελίες έλεγαν για ένταξη του σχετικού έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντός του 2018.

Όπως είπε όμως ο Υπουργός η ανάθεση των μελετών για την ωρίμανση του έργου μετατίθεται στο 2019 ,πράγμα που σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν 2-3 χρόνια σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δημάρχου,αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για εξαγγελία "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"...

Στην ερώτηση αν ο ίδιος ο Δήμαρχος γνώριζε για τις εξαγγελίες Σπίρτζη ή αν άλλαξαν στην πορεία, δήλωσε άγνοια και ότι τις άκουσε πρώτη φορά από το βήμα του συνεδρίου,προκαλώντας του απογοήτευση.




Νότης Ρεντίφης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια