ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παράταξη Τραπεζιώτη :Για μια ακόμη φορά χάθηκαν χρήματα για τα σχολεία του Αγρινίου. Εκτός Προγραμμάτων ο Δήμος με ευθύνη της σημερινής απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τραπεζιώτης

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και οι αντίστοιχες χρηματοδοτικές ευκαιρίες περνούν μπροστά από τα μάτια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και δεν τα βλέπει.
Έτσι ο Δήμος Αγρινίου δεν συμμετείχε στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία υποδομών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης που έληξε στις 29-4-2016 (Κωδ. 0510 α02).

Σήμερα για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αγρινίου δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πρόσκληση με κωδικό: 02004c03  και   τίτλο «Δράση 4.c.1.1-a2 : Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές πλην υποδομών υγείας για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» (ΕΤΠΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης επτά σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών συγκροτημάτων και δημοτικών κτιρίων της Δυτικής Ελλάδος, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. Ευρώ, αξιολογήθηκαν θετικά, διαδικασία που ανοίγει το δρόμο για την ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Δυστυχώς όμως κανένα έργο δεν αφορά το Αγρίνιο καθώς η πρόταση της Δημοτικής Αρχής απερρίφθη διότι δεν είχε συνταχθεί στρατηγικός σχεδιασμός για το έργο αυτό.

Γραφείο Τύπου 
Δημοτικής Παράταξης 
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια