Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στην Ανάληψη Τριχωνίδας για τα τοπικά προϊόντα


Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην Ανάληψη Τριχωνίδας πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση με θέμα :
«Βιολογική καλλιέργεια ελιάς & άλλων προϊόντων» με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων και διοργανωτή τον Πολιτιστικό Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ».

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο ακούστηκαν πολύ σοβαρές εισηγήσεις ενώ οργανώθηκε και Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Τριχωνίδας.

Η Υπεύθυνη Εισαγωγών & Εξαγωγών του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Έλενα Καλίνινα αναφέρθηκε στις δυνατότητες των Ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας αλλά και στους τρόπους που μπορεί να προωθηθεί ένα προϊόν σε μια ξένη χώρα.

Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας κ. Τζούλια Συσάλοβα μίλησε για την σημαντικότητα των προϊόντων μας καθώς πρότεινε την οργάνωση  αποστολής στην Ρωσία με συναντήσεις και εκδηλώσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών.

Επίσης παρεμβάσεις έκαναν οι κ. κ. Βασίλειος Λοϊζος Πρόεδρος του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου, Κώστας Γλαβάς τ. Αντιδήμαρχος Θέρμου & Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναλήψεως, Θόδωρης Κασόλας Επικεφαλής Αντιπολιτεύσεως Δήμου Θέρμου, Γιώργος Σαγώνας τ. Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, Θόδωρης Ζόρης  εκπρόσωπος Βιοτριχωνίδας & Προοδευτικού Συλλόγου Γαβαλούς και άλλοι.

Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων με μέλι, κρασί, ρόδια, χυμούς, λάδι, ελιές, όσπρια, τσίπουρο, γλυκά.


πηγή:http://www.aixmi-news.gr/
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.