ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που  πραγματοποιήθηκαν  με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και υλοποιήθηκαν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018  στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄, το  Σύλλογο Ατόμων με αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας ΄΄Απόστολος Λουκάς ΄΄, Το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄, το Γυμνάσιο Γαβαλούς, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΕΨΥΠΕΑ Αιτ/νίας.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια από τη Δημοτική Αστυνομία σε δρόμους της πόλης.




Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της κ. Μαλβίνας Καρανίκα, Γεωλόγου και του επόπτη Νίκου Παλαιού του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι κατασκευών από πηλό και παζλ, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –  Ακαρνανικών Ορέων και ομάδα των παιδιών από τους παραπάνω συμμετέχοντες φορείς.

Ταυτόχρονα με την καθοδήγηση του Ζωγράφου – Αγιογράφου κ.Αντώνη Ναστούλη τα παιδιά δημιούργησαν . . . . ζωγραφίζοντας.

Το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄ πρόβαλε το μαγνητοσκοπημένο θεατρικό έργο ΄΄Άξιον Εστί΄΄ του Ο.Ελύτη
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με Προβολή video από το σχολείο Γυμνάσιο Γαβαλούς με θέμα την προσβασιμότητα (Βραβείο ECOMOBILITY ).
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  2018 πραγματοποιήθηκε διάλεξη με κύριους ομιλητές το Δρ. Ιωάννη Παπαδάτο, Νευρολόγο – Ψυχίατρο Καθηγητή Ψυχοφυσιολογίας ΕΚΠΑ τη Δρ. Αγγελική Μπαστέα, Ειδική Παιδαγωγό, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής ΕΚΠΑ με Θέμα: «Άτομα με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Ψυχολογική και Εκπαιδευτική αντιμετώπιση» τη  Δρ. Γεωργία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Αναπηρικού και Αθλητικού Τουρισμού NSA, Head Assistant Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας NSAη οποία ανέπτυξε το θέμα : «Προσβασιμότητα, φιλικός Δήμος για όλους». Τέλος η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη ,Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, Ιδρύτρια & Πρόεδρος ΔΣ “ΑPSON EKE” μίλησε με θέμα : «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σύγχρονο στρατηγικό εργαλείο για την εφαρμογή  υποστηρικτικών δράσεων ΑΜΕΑ».




- Τη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έκανε η κ. Παναγιώτα Παπαδοπούλου ενώ το συντονισμό  των  παρουσιάσεων  και της συζήτησης είχε η γιατρός Εύη Παπαλέξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια