Ενημέρωση για την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου ΘέρμουΤο Λαογραφικό Μουσείο Θέρμου στεγάζεται στο ανακαινισμένο αρχοντικό του Δημητρίου Υφαντή, ο οποίος υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα του Θέρμου, που με το κληροδότημά του αυτό απέδειξε την αγάπη του προς τον τόπο του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα πολιτισμού.

Ήδη από το 1991, έχει συγκεντρωθεί πλούτος εκθεμάτωνμε πρωτοβουλία των μελών της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Απόκουρου (ΙΛΕΑ), η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο χώρο λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων από το άμεσο παρελθόν των κατοίκων του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας(1880-1990). Οι επισκέπτες με την περιήγησή τους στο μουσείο, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά εργαλεία αγροτικής κι επαγγελματικής δραστηριότητας, οικιακά σκεύη, είδη ρουχισμού, χειρόγραφα, φωτογραφίες, προσωπικά αρχεία του Δ. Υφαντή και του λαογράφου Δ. Λουκόπουλου και να αντλήσουν πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων με το πέρασμα του χρόνου.

Στο μουσείο πραγματοποιούνται (κατόπιν συνεννοήσεως) επισκέψεις σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τον λαϊκό πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥShare on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.