ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά(φωτο-βίντεο)



Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά παρουσία πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από νωρίς για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας,  ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τον βίο της Αγίας Βαρβάρας, η οποία οδηγήθηκε στο μαρτύριο από τον ίδιο τον πατέρα Της και εστίασε στην οικογένεια που είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας μας και η οποία όμως κλονίζεται όλο και πιο πολύ στην εποχή μας. Και κατέληξε ότι αν στηριχθούμε στον Ιησού Χριστό και στην Μητέρα μας Εκκλησία τότε μόνο η οικογένεια μπορεί να σταθεί όρθια.


Η Αγία Βαρβάρα τόνισε ότι πρέπει να γίνει παράδειγμα για τους Έλληνες Χριστιανούς μετά τα όσα συμβαίνουν και προσπαθούν να περάσει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στην ιστορία και τον τρόπο διδασκαλίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε πέρασαν πολλοί ως από την ιστορία αλλά μόνο ο Χριστός συνεχίζει να υπάρχει στις ζωές των Χριστιανών.

Ο κ.Κοσμάς συνεχάρη τους Πιστούς για την κατάνυξη και την θρησκευτική ευλάβεια με την οποία η πιστοί παρακολούθησαν την θεία λειτουργία καθώς τους ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό





































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια