Αγρίνιο: Η αστυνομία επιβεβαιώνει τις συλλήψεις μαθητών - Υπ. Παιδείας: Fake news

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σύλληψη

Τι λέει η Αστυνομία, τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι έγιναν συλλήψεις ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις.

Το aerasnews. gr επικοινώνησε με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας  και η οποία τονίζει ότι έγιναν δύο συλλήψεις μαθητών, διαψεύδοντας το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του aerasnews που προέρχονται από την αστυνομία, οι μαθητές που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών,αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ο Διευθυντής του σχολείου αρχικά κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι οι μαθητές εμπόδισαν τους συμμαθητές τους να εισέλθουν στο σχολείο,για να γίνουν μαθήματα .Ο εισαγγελέας διέταξε την αυτεπάγγελτη σύλληψη τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο.

Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο.

Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.