ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα με 151 “ναι”


Μια από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές λειτουργίες, αυτή της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε απόψε με την ψηφοφορία στην Βουλή. Τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων είχαν σφοδρές συγκρούσεις.

Τελικώς, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα, συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούν την κυβέρνηση όρθια, εν όψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, η κυβέρνηση Τσίπρα έλαβε εμπιστοσύνη 151 βουλευτών, ενώ 148 ψήφισαν “όχι”.

Και σήμερα οι τόνοι είναι υψηλοί στην Βουλή με βουλευτές και υπουργούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ζεσταίνοντας έτσι το κλίμα για τους αρχηγούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε εκτενώς στον αναβρασμό που υπάρχει για το θέμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας και την Συμφωνία των Πρεσπών. Και επί της ουσίας δεν άνοιξε τα χαρτιά του αφού είπε ότι το κοινοβουλευτικό έργο θα προχωρήσει με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

«Σήμερα διεξάγεται μια πολύ σημαντική διαδικασία στη Βουλή. Όλοι όσοι θέλησαν να μιλήσουν θα πάρουν το λόγο», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι αυτή η διαδικασία. Όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, και η διαδικασία στην Επιτροπή και η διαδικασία στην Ολομέλεια, θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, όπως άλλωστε γίνεται πάντα με όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σήμερα, δεν είναι αυτή η ατζέντα, αλλά η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

πηγή:newsit.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια