Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων διοίκησης ,λειτουργίας και συντήρησης του αρδευτικού έργου Μυρτιάς στο Δήμο Θέρμου


Μια χρόνια εκκρεμότητα  σχετικά με τη λειτουργία και τη διοίκηση  του αρδευτικού έργου Μυρτιάς του Δήμου  Θέρμου , τακτοποιήθηκε μετά από επίσκεψη  του Δημάρχου Θέρμου Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα στο Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη .

 Αποτέλεσμα  της συνάντησης ήταν  να εκδοθεί  η υπ’αρ. 15/3514/9-1-2019  κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη  και  του υφυπουργού Βασιλείου Κόκκαλη και να μεταβιβαστεί στο δήμο Θέρμου  η διοίκηση  και συντήρηση και λειτουργία  του εν λόγω αρδευτικού έργου .

Η ωφέλεια  για τον κάμπο της Μυρτιάς  θα είναι μεγάλη  , αφού πλέον με έξοδα του δήμου Θέρμου  θα συντηρείται  το δίκτυο άρδευσης ενώ θα προσλαμβάνονται   υδρονομείς  και η είσπραξη οφειλών θα γίνεται  σύμφωνα με τις  διατάξεις  για την είσπραξη των εσόδων  δήμων και κοινοτήτων . Εξασφαλίζεται χαμηλό  ανταποδοτικό τέλος για τους καλλιεργητές και συνέπεια αυτής της απόφασης είναι  το έργο  να λειτουργεί με νόμιμη υπόσταση , κανονικότητα και μεγάλη ωφέλεια για  τους αγρότες μας  .
Η καλή λειτουργία του αρδευτικού έργου  της Μυρτιάς θα δώσει καλύτερες δυνατότητες εκμετάλλευσης των κτημάτων ,  θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη παραγωγή  και θα   ελαχιστοποιήσει  την επιβάρυνση  κάθε καλλιεργητή .
Ο Δήμαρχος Θέρμου  Σπυρίδων Κωνσταντάρας  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση ενός χρονίου  προβλήματος που  ταλαιπωρούσε τους καλλιεργητές ,  τους στερούσε  την επάρκεια  άρδευσης όλων των κτημάτων  και τους επιβάρυνε δυσανάλογα οικονομικά  κατά στρέμμα .

Εκ του Δήμου Θέρμου 


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.