ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν στον Απ. Κατσιφάρα,με εντολή του Περιφερειάρχη απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί (φωτο-βίντεο)



Τις διαμαρτυρίες φοιτητών των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την προσέλευση του στην παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού του στο Παπαστράτειο Αγρινίου.



Μάλιστα αν και αρχικά είχε απαγορευτεί η είσοδος από την Αστυνομία, με εντολή του κ.Κατσιφάρα οι Αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν και ο ίδιος συνομίλησε και άκουσε τους φοιτητές.

Ο κ.Κατσιφάρας τόνισε ότι έχουν δίκιο οι φοιτητές και πρέπει να δοθεί λύση το πρόβλημα ,ενώ επισήμανε ότι είναι μαζί τους ,όπου χρειασθεί.

Δείτε το βίντεο

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημαρχείο Αγρινίου εδώ και μέρες τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές του ΔΠΦΠ.












Διαβάστε τα αιτήματα των φοιτητών

«Η επίσημη ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ότι το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων οδηγείται σε κλείσιμο. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια τριμελής επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Πατρών για να εξετάσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισοτιμία με αυτά των Μηχανικών Περιβάλλοντος και την ένταξη των αποφοίτων στο ΤΕΕ.

Το πόρισμα της επιτροπής όχι μόνο δεν κατοχυρώνει τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων με τα αντίστοιχα του Μηχανικού Περιβάλλοντος αλλά κινείται σε μια βάση ή οποία δημιουργεί επιπλέον αμφιβολίες για την ιδιότητα των αποφοίτων, καθώς μεταξύ άλλων δεν θα ανήκουν σε κάποια ‘ενεργή’ κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), συνεπώς οι πιθανότητες για εύρεση εργασίας πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας θα είναι λιγοστές ως ανύπαρκτες.

Είναι απαράδεκτη η χρονική στιγμή που το πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα των αποφοίτων δίνοντας ‘ψίχουλα’ και ενισχύοντας του φόβους μας για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών οι οποίοι διεκδικούν με δράσεις εδώ και δυο εβδομάδες την ισχυροποίηση του τμήματος τους και όχι το κλείσιμο του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τελευταία ανακοίνωση του ΔΠΦΠ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια