ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ν.Φαρμάκης : Θερμή παράκληση προς τον κ. Κατσιφάρα να σταματήσει να λέει ψέματα στους πολίτες


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

Απευθύνω θερμή παράκληση προς τον κ. Κατσιφάρα να σταματήσει να λέει ψέματα στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ξέρω ότι είναι επίπονο αυτό που του ζητάω, γιατί οι μακροχρόνιες συνήθειες δεν κόβονται εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη. Όμως τον καλώ να το προσπαθήσει, προκειμένου να σταματήσει να υποβαθμίζει το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Και εξηγούμαι:
Σε χθεσινή μου δήλωση στηλίτευσα το γεγονός ότι ενώ ο κ. Κατσιφάρας στις 10/01/2019 επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου προκειμένου να στήσει ένα ακόμα προεκλογικό σόου, διαφημίζοντας τα έργα συντήρησης και επισκευής του κτηρίου, προαναγγέλλοντας έργα ενεργειακής αναβάθμισής του και κάνοντας λόγο μάλιστα για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των έργων συντήρησης από το ΠΔΕ, εν τέλει στις 05/02/2019 τα έργα αυτά σταμάτησαν με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Δ.Ε, με την οποία έγινε δεκτή η δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου του έργου, την οποία κατέθεσε λόγω μη εξόφλησης του α’ λογαριασμού που υπέβαλε για πληρωμή.
Η απάντηση του κ. Κατσιφάρα στη δήλωσή μου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Πρώτον, αν και κατά την επίσκεψή του στις 10/01/2019 εμφανίστηκε ως αυτός στον οποίον οφείλουν οι πολίτες τα έργα συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου επιχειρώντας κατά την προσφιλή του τακτική να καπηλευτεί πράγματα για τα οποία ουδέν εύσημο του ανήκει, τώρα που τα έργα σταμάτησαν «θυμήθηκε» επιτέλους να αναφέρει ότι η χρηματοδότηση προερχόταν από το ΤΑΧΔΙΚ.
Δεύτερον, εμπαίζοντας την νοημοσύνη όλων μας, υποστήριξε ότι γνώριζε το αίτημα για διακοπή που είχε δήθεν υποβάλει ο ανάδοχος του έργου και γι’ αυτό επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου στις 10/01/2019, προκειμένου δηλαδή να «παρέμβει προς το ΤΑΧΔΙΚ» και -λίγο πολύ- να «σώσει την κατάσταση». Βέβαια, κατά την επίσκεψή του στις 10/01/2019 ο κ. Κατσιφάρας ουδέν ανέφερε περί ΤΑΧΔΙΚ αλλά αντίθετα θριαμβολογούσε για τα έργα συντήρησης, εξήγγειλε έργα ενεργειακής αναβάθμισης και διαβεβαίωνε ότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Ξεπερνώντας όμως κάθε προηγούμενο ο κ. Κατσιφάρας προσπαθεί να ξεγελάσει  ανερυθρίαστα τους πάντες αναφέροντας στην δήλωσή του πως το γεγονός ότι επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου όχι για να καπηλευτεί τα έργα που ήταν ακόμα σε εξέλιξη, αλλά για να παρέμβει στο ΤΑΧΔΙΚ, επιβεβαιώνεται από το ότι, όπως ρητά αναφέρει στην ΔΗΘΕΝ απάντησή του, «Η αίτηση του αναδόχου για διακοπή έγινε στις 31/10/2018 ενώ η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις 10/01/2019».
Παρά τα όσα αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας περί άγνοιας δικής μου ή πλημμελούς μελέτης εκ μέρους μου του σχετικού εγγράφου της Περιφέρειας περί αποδοχής της δήλωσης παύσης εργασιών του αναδόχου, δυστυχώς γι’ αυτόν και ξέρω ανάγνωση και γραφή και νομικός είμαι. Σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει να διαβάσει το έγγραφο που επικαλείται μέσα στον πανικό του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τον πληροφορώ ότι στο σημείο (1) του εν λόγω εγγράφου (το οποίο τεχνηέντως αποφεύγει να μνημονεύσει στην δήλωσή του) αναφέρεται ότι η δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου έγινε στις 05/02/2019 και όχι στις 31/10/2019, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας, λοιπόν, στις 10/01/2019 που επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου για να φωτογραφηθεί θριαμβολογώντας για τα έργα συντήρησης, δεν γνώριζε την δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου που έλαβε χώρα 25 ημέρες αργότερα, οπότε προφανώς και μας εμπαίζει όλους με τρόπο πρωτοφανή. Εκτός βέβαια και αν ο κ.Περιφερειάρχης έχει μαντικές ικανότητες, προβλέπει τα μελλούμενα και εγώ απλά τον αδικώ λέγοντας ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.
   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια