ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «συζητήσεις… βίας στην πόλη».


Στις 23 Σάββατο & 24 Κυριακή Φεβρουαρίου 2019  στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Αιτ/νίας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε διημερίδα με συνδιοργανωτές την  Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αγρινίου, το Κέντρο Πρόληψης Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΚΑΝΑ», την Δ/νση Αστυνομίας Ακαρνανίας και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων  & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου με θέμα: «συζητήσεις… βίας στην πόλη».

           Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Γ. Βαρεμένος και Κ. Καραγκούνης και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο συντονισμός και η παρουσίαση του προεδρείου της 23ης Φεβρουαρίου  ήταν του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή  και η σύνοψη των συμπερασμάτων του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Γεωργίου Πέτρου. Ο συντονισμός και η παρουσίαση του προεδρείου της 24ης Φεβρουαρίου  ήταν της Dr Αθανασίας Δημητρίου Επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΚΑΝΑ».

 Την ημερίδα παρακολούθησαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, δικηγόροι του Δ.Σ. Αγρινίου, αστυνομικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, επαγγελματίες και πολίτες της πόλης.

Όλες οι εισηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες και προσέγγισαν το θέμα της βίας μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις του, όπως η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η σεξουαλική κακοποίηση, η σχολική βία, η δόμηση της βίαιης προσωπικότητας και η συσχέτιση του ατόμου με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, η πρόληψη και δράσεις πρόληψης.

 Σκιαγραφήθηκαν παράμετροι του φαινομένου μέσα από μία νομική, δικαστική και δημοσιογραφική ματιά.

Καθόλη της διάρκεια της διημερίδας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις εκ μέρους των ακροατών.



           
                                                                            Η Προϊσταμένη Υπηρεσίας
                                                                                            κ.α.α.                                                                         
                                                                                 Ευτυχία Γ. Μανιάκη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια