ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κυριακή 14 Απριλίου ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου "Άγιος Αρτέμιος"


Η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου προκηρύσσουν τον 9ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5km «Άγιος Αρτέμιος», την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάπτυξη του φιλαθλητικού πνεύματος και την ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των αστυνομικών και της κοινωνίας.
Παράλληλα με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των 5km, θα διεξαχθεί:
  • Αγώνας 1.000m για παιδιά σχολικής ηλικίας.
Σας περιμένουμε να τρέξετε, να χαρείτε και να ενημερωθείτε για την Αστυνομία και τον ρόλο της ως συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, απ’ τους ίδιους τους αστυνομικούς. Προς τούτο θα υπάρχει ξενάγηση των μαθητών που θα συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου. Για τους μικρούς μας φίλους που θα συμμετέχουν στην ξενάγηση θα κληρωθούν και δώρα έκπληξη.

Αναλυτικές Πληροφορίες για τους αγώνες:

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν από την Γραμματεία των Αγώνων, που θα λειτουργήσει το Σάββατο 13 Απριλίου ώρες 09:00πμ έως 12:00πμ στα γραφεία της ένωσής μας στο ισόγειο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας. Για όσους δεν παραλάβουν τα νούμερα της συμμετοχής τους την παραμονή του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής την ημέρα του αγώνα, από 16:00 έως 17:00 στην γραμματεία που θα υπάρχει στο σημείο εκκίνησης.
Για την ολοκλήρωση του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου των 5km, έχει καθοριστεί χρονικό όριο μιας ώρας. Εάν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

1. Αφετηρία Τερματισμός:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, επί της οδού Κυριαζή.


2. Αποστάσεις Αγώνων
  • Λαϊκός Αγώνας δρόμου: 5km
  • Παιδικός αγώνας: 1.000m
 3. Περιγραφή διαδρομών

Η αγωνιστική διαδρομή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5km, είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινη με μικρή υψομετρική διαφορά. Ομοίως ο Αγώνας των παιδιών θα διεξαχθεί σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.
Για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5km η διαδρομή ξεκινάει απ’ την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου και κινείται δεξιά προς την υπόγεια γέφυρα της Ε.Ο Αγρινίου Μεσολογγίου. Στην συνέχεια μέσω της οδού Δημάδη φτάνει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη όπου στρίβει αριστερά και ανεβαίνει μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας. Συνεχίζει στην οδό Παπαστράτου μέχρι το τέρμα της και στρίβει αριστερά στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Στην διασταύρωσή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στρίβει ξανά αριστερά και συνεχίζει μέχρι την πλατεία Χατζοπούλου. Συνεχίζει στην οδό Δαγκλή και στην συνέχεια στην οδό Μεσολογγίου. Στην διασταύρωση με την οδό Δημάδη στρίβει δεξιά και ακολουθεί την πορεία κάτω απ’ την υπόγεια γέφυρα της Εθνικής οδού μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο.
Για τον παιδικό αγώνα 1.000m η αφετηρία θα είναι η είσοδος του Αστυνομικού Μεγάρου. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού όπου θα τον ακολουθήσουν μέχρι το ύψος της υπόγειας γέφυρας. Στην συνέχεια θα κινηθούν δεξιά μέχρι την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου όπου θα τερματίσουν.
Δηλώσεις συμμετοχής στο δρόμο των 5.000 και 1.000m πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε τη διαδρομή των 5.000 μέτρων, πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε τη διαδρομή του παιδικού αγώνα, πατήστε ΕΔΩ
Οι διαδρομές των αγώνων θα είναι σημασμένες ώστε να διευκολύνουν τους αθλητές.
4. Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού στο 2,5 km. της διαδρομής όπου θα παρέχεται νερό. Επίσης, θα προσφερθεί μικρογεύμα στο σημείο του τερματισμού.
5. Υγειονομική Κάλυψη
Υγειονομική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το εύρος των διαδρομών των αγώνων με την παρουσία εθελοντή Ιατρού.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

6. Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και για τις δύο διαδρομές, αυτή των 5χλμ και αυτή του 1χλμ.


7. Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Αγώνα δρόμου 5km έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι από το 2007 και νωρίτερα).
Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα δρόμου 1.000m έχουν οι μαθητές δημοτικών σχολείων με έτος γέννησης έως και το έτος 2012.
Για την συμμετοχή ανηλίκων (<18 ετών) σε οποιοδήποτε αγώνα θα ζητηθεί ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ από τον γονέα. Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα παραληφθούν από την γραμματεία με την παράδοση των αριθμών συμμετοχής.

8. Κατηγορίες βραβεύσεων για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5km
Γενικές βραβεύσεις
Α) Γενική Ανδρών: 3 πρώτοι
Β) Γενική Γυναικών: 3 πρώτοι

Ειδικές βραβεύσεις
Α) 1ος Άνδρας αστυνομικός.
Β) 1η Γυναίκα αστυνομικός
Γ) 1ος Συνταξιούχος αστυνομικός.
Δ) 1ος Αστυνομικός της Δ.Α. Ακαρνανίας
Οι βραβευθέντες στις γενικές κατηγορίες δεν θα συμμετέχουν στις ειδικές βραβεύσεις, για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη αποφασίζει η οργανωτική επιτροπή.

Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που θα τερματίσουν.
9. Αντίτιμο Συμμετοχής

Η συμμετοχή και στους δύο αγώνες είναι δωρεάν.


10. Χρόνος - Τρόπος εγγραφής
  • Ημερομηνία έναρξης εγγραφών: Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019.
  • Ημερομηνία λήξης εγγραφών: Παρασκευή  12 Απριλίου 2019
  • Για να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα δρομικά αγωνίσματα πατήστε ΕΔΩ
  • Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν και την ημέρα των αγώνων στην γραμματεία από 16:00 έως 17:00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν μπορούν να συμπληρώνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής,  να αποστέλλονται στο email της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας i.p.a.akarnanias@gmail.com, είτε στην γραμματεία της, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.
  • Γραμματεία Τ.Δ. Ακαρνανίας  26410 22425 ώρες γραφείου

  • Οι Λατινικοί Χαρακτήρες δεν γίνονται αποδεκτοί.
  • Δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για ΑΘΛΗΤΕΣ που θα έρχονται εκπρόθεσμα.
11. Πρόγραμμα Αγώνων
  • Κυριακή 14 Απριλίου 2019
  • 17:30 - 17:45 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλητών
  • 17:45 Ενημέρωση αθλητών
  • 18:00 Εκκίνηση Παιδικού αγώνα δρόμου 1.000m
  • 18:15 Εκκίνηση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5km
  • 19:15 Απονομές
12. Επικοινωνία
  • E-mail επικοινωνίας: i.p.a.akarnanias@gmail.com
  • Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Ώρες γραφείου.
  • Ταμπακέλης Δημοσθένης  τηλ. 6947822017
  • Καρακάσης Γεώργιος τηλ. 6945495519
  • Γραμματεία Τ.Δ. Ακαρνανίας 26410 22425 ώρες γραφείου



Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα στο site:   




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια