ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Φοιτητές ΔΠΦΠ :Η κοινωνία του Αγρινίου δεν μας στηρίζει ούτε σαν "πηγή εσόδων"(φωτο-βίντεο)



Με μικρή προσέλευση κόσμου (κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο)πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η ενημέρωση-συζήτηση  από  τους φοιτητές  για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα ΔΠΦΠ.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του συντονιστικού των κινητοποιήσεων οι φοιτητές έκλεισαν 1 μήνα κινητοποιήσεων ,ακούνε από όλους ότι τα αιτήματα είναι δίκαια αλλά......μέχρι εκεί.



Εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους,ενώ χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι αν δεν "πέσουν" οι υπογραφές της μετανομασίας σε "Μηχανικούς Περιβάλλοντος" θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και από τα αποτελέσματα αυτής θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Μεταξύ άλλων είπαν ότι ως αυριανοί πολίτες που θα έχουν τελειώσει τις σπουδές τους το μόνο όνειρο που θα έχουν είναι να διαλέξουν σε ποια χώρα θα πάνε να δουλέψουν,αφού το πτυχίο τους δεν θα τους προφέρει δουλειά στην Ελλάδα.....

Ασχολίαστο δεν έμεινε το γεγονός ότι λίγοι πολίτες προσήλθαν να τους ακούσουν και να τους ενημερώσουν,λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ίδια η Κοινωνία (του Αγρινίου)δεν τους στηρίζει ούτε ως πηγή εσόδων.

Πολλοί από τους Δημότες αν και η σχολή συμπλήρωσε 20 χρόνια (από το 1998) δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της ,ούτε φαίνεται να τους απασχολούν τα όσα γίνονται και θα γίνουν στο μέλλον.




Αναλυτικά το κάλεσμα με τα αιτήματα του συντονιστικού κατάληψης:

Τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη και οι πολίτες του Αγρινίου έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες μιας κατάστασης που δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση επιχειρεί το κλείσιμο του τμήματος Δ.Π.Φ.Π (Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων),ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, με ένα τρόπο υπόγειο, σκοτεινό και πίσω από κλειστές πόρτες . Ωστόσο συμβαίνει κάτι το οποίο δεν περίμεναν. Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Δ.Π.Φ.Π από τις 7/02 /2019 κατέλειψε τις εγκαταστάσεις του τμήματος ξεκινώντας έναν αγώνα διεκδικώντας :
• Να μην κλείσει το τμήμα <<Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων>>.

• Τη μετονομασία του <<Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων>> σε <<Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος>>.

• Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.

• Άρση των συγχωνεύσεων - καταργήσεων τμημάτων και σχολών - ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.

• Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.

• Δημόσια - Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια