Γ. Βαρεμένος: “Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει ώθηση σε θετικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς”


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, καλωσόρισε από το βήμα της διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου που διεξάγεται στη Budva του Μαυροβουνίου, τη Βόρεια Μακεδονία με το νέο συνταγματικό της όνομα και ευχαρίστησε τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των βαλκανικών χωρών που χαιρέτισαν με τα θερμότερα λόγια την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών.

Μια συμφωνία, που, όπως είπε, «θα δώσει μεγάλη ώθηση σε θετικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς και οπωσδήποτε στον τουρισμό, που είναι και το βασικό θέμα της συνόδου».

«Οι θάλασσες, οι ακτές μας, ο φυσικός μας πλούτος, η σπουδαία πολιτιστική μας παράδοση, μπορούν να προσδώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία, να προσφέρουν δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης και να τονώσουν την απασχόληση στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Βαρεμένος και κατέληξε: «Προερχόμενος από τη Δυτική Ελλάδα, από τις ακτές του Ιονίου, νοιώθω έντονα την αξία της μακροπεριφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο και της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος».
(Στη φωτογραφία, ο κ. Βαρεμένος, που εκπροσωπεί στη Διάσκεψη τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Dusko Markovic, αριστερά, και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας Ivan Brajovic, δεξιά).
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.