ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στο Εργοστάσιο του ΚΟΡΠΗ στη Βόνιτσα ο Απόστολος Κατσιφάρας


«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η προστασία του υδάτινων πόρων αποτελεί κομβικό σημείο της πολιτικής που ακολουθούμε στον τομέα του περιβάλλοντος. Η διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού είναι βασική προτεραιότητα μας ώστε καμία περιοχή στην Δυτική Ελλάδα να μην έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα στην επάρκεια νερού για κάθε χρήση».

Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας χαιρέτησε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ (Nestle) στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.
Συνεχίζοντας ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε έργα υποδομής που υλοποιεί ή χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα οποία αποβλέπουν και στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Μίλησε για την κατασκευή σύγχρονων αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών – όπως πρόσφατα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας- ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, να προστατεύεται το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας.
Όπως σημείωσε, η Περιφέρεια και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητας παρακολουθεί διαρκώς τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων, ευθυγραμμιζόμενη τόσο με τις κοινοτικές οδηγίες όσο και με την εθνική νομοθεσία για τα αναγκαία διαχειριστικά μέτρα.
«Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, πρωτοβουλίες αναγνωρίζοντας τον ζωτικό χαρακτήρα του νερού και κυρίως την ανάγκη σήμερα να έχουμε την πρόνοια και την πρόβλεψη ώστε να μην διψάσουμε αύριο. Άλλωστε, στο σύνολο τους οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών αναφέρουν ότι τις επόμενες δεκαετίες, σε παγκόσμια κλίμακα, οι ανάγκες σε νερό θ’ αυξηθούν ακόμα και σε ποσοστό της τάξης του 30%, όπως αναφέρουν ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε στον χαιρετισμό του:
«Άρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μόνος δρόμος είναι σήμερα να φροντίσουμε ώστε αυτός ο υπερ-πολύτιμος φυσικός πόρος να παραμείνει σε επάρκεια και αύριο».
Στην συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Νίκο Εμμανουηλίδη και τον Διευθυντή του Εργοστασίου Σοφοκλή Αρβανιτίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια