Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών από το 1966 έχει καθιερώσει τη σημερινή μέρα ως παγκόσμια ημέρα κατά του Φυλετικού Ρατσισμού σε ανάμνηση γεγονότων, που συνέβησαν στη Νότια Αφρική το 1960 και οδήγησαν στο θάνατο 70 ανθρώπων, που διαμαρτύρονταν για τους νόμους του Απαρτχάιντ.

          Παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα να γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων φυλετικού ρατσισμού και όχι μόνο. Δυστυχώς εκτός του φυλετικού ρατσισμού υπάρχουν και φαινόμενα εθνικού, πολιτισμικού, θρησκευτικού, κοινωνικοοικονομικού ακόμα και πολιτικού ρατσισμού. Φαινόμενα που βιώνουμε καθημερινά ακόμα και στο επίπεδο της μικρής μας κοινωνίας που πηγάζουν  από τις  προκαταλήψεις και από την  διάθεση  επιβολής στους συνανθρώπους μας . Ο εκφυλισμός αρχών και αξιών  στο όνομα του χρήματος και της εκμετάλλευσης , η δίψα για εξουσία , η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων, είναι στοιχεία που συντηρούν το φαινόμενο.

         Προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι τιμώ τη σημερινή επέτειο και ότι καθήκον όλων μας είναι να αντισταθούμε σε πρακτικές μίσους , λαϊκισμού και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η παραβίαση των κανόνων αλλά και των νόμων μιας χώρας,  η οποία έχει διαχρονικά δείξει ότι δεν αποδέχεται το ρατσισμό, είναι μία κατάσταση μη αποδεκτή από όπου κι αν προέρχεται.
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.