ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μετά το Πάσχα ζητούν οι καταστηματάρχες της οδού Γρίβα την ανακατασκευή του δρόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress γρίβα

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Τα καταστήματα που εδρεύουν επί της οδού Γρίβα από το ύψος της Μαϊμπά μέχρι και την οδό Παναγοπούλου ζητούν από το Δήμαρχο και το Δήμο Αγρινίου να μεταθέσει τις διαδικασίες ανάπλασης του δρόμου για μετά το Πάσχα.

Η ανάπλαση της Οδού Γρίβα ξεκίνησε τον Ιούλιο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε δημόσια το οποίο ανέφερε ότι κάθε δύο μήνες θα γινόταν και ένα κομμάτι του. Για άγνωστους λόγους και χωρίς να ενημερωθεί κανείς σταμάτησε επί της οδού Παναγόπουλου το Νοέμβριο. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί από φήμες και όχι κάποια επίσημη ενημέρωση ότι η οδός θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα και ξαφνικά δύο μέρες εργάσιμες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες βγαίνει μία ανακοίνωση σε τοπικά site ότι θα κλείσει ο δρόμος για δύο μήνες που συμπεριλαμβάνουν και τις εβδομάδες πριν το Πάσχα πού κλείνει την οδό Γρίβα από το ύψος της Μπαϊμπά έως την Παναγόπουλου για ανάπλαση και επισημαίνουμε ότι εμείς οι επαγγελματίες δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν.

Όλοι οι επαγγελματίες της οδού έχουν κάνει προγραμματισμό για το Πάσχα έχουν κάνει παραγγελίες έχουν υπογράψει επιταγές για προϊόντα που θα διατεθούν στην αγορά του Αγρινίου, το Πάσχα που όπως γνωρίζουμε είναι η εποχή με το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών απ’ όλο το έτος.Οι καταστηματάρχες της οδού είμαστε σε απόγνωση αφού με το κλείσιμο του δρόμου και τις εργασίες βαρέων μηχανημάτων, όπως είδαμε και στο προηγούμενο κομμάτι του δρόμου είναι αδύνατον να μπορέσουν τα καταστήματά μας να λειτουργήσουν. Θα είμαστε ο μόνος δρόμος του Αγρινίου που σε γιορτινές μέρες, τις βδομάδες πριν το Πάσχα, θα έχουμε βαρέα οχήματα και χωματουργικές εργασίες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό, που είχε ανακοινωθεί, το κομμάτι αυτό έπρεπε να είχε κατασκευαστεί από τα μέσα Νοέμβρη έως τα μέσα Γενάρη πράγμα που δεν έγινε. Λόγοι επίσημοι δεν υπάρχουν, έχουμε ακούσει διαφορά που δεν θα θέλαμε να τα αναφέρουμε στην προκειμένη περίπτωση. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ανάπλαση, τόσο ξαφνικά, της Οδού και το επείγον της κατάστασης γίνεται για μικροπολιτικά παιχνίδια έτσι ώστε να κοπούν κορδέλες και να βγουν φωτογραφίες σε βάρος των καταστημάτων μας και πιστεύουμε απλά σε ένα λάθος σκεπτικό για το οποίο ελπίζουμε μετά από ώριμη σκέψη των υπευθύνων να επανεξεταστεί, διότι αντιλαμβάνεστε ότι ένας κεντρικός άξονας με κεντρικά μαγαζιά δε μπορεί να κλείσει τις βδομάδες πριν το Πάσχα
Φυσικά οι προθέσεις θα φανούν αναλόγως των αποφάσεων που θα παρθούν αφού οι αρμόδιοι πλέον θα γνωρίζουν τι προβλήματα θα δημιουργήσουν επί της οδού και γενικά στο κέντρο του Αγρινίου που περιμένει πολλούς επισκέπτες για τις μέρες του Πάσχα.

Ερχόμαστε από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα όπως όλα τα καταστήματα του Αγρινίου με πολύ χαμηλή κίνηση, με χρέη και υποχρεώσεις που τρέχουν. Προγραμματίσαμε τα καταστήματά μας ώστε αυτές τις εβδομάδες να δουλέψουν για να μπορέσουμε να επιβιώσουν.Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε υπέρ της ανάπλασης του δρόμου της διαμόρφωσης καινούργιας οδού και έχουμε υπομονή όσο και να επηρεαστεί η κίνηση των καταστημάτων μας κατά την κατασκευή. Τονίζουμε ότι Είμαστε υπέρ του έργου. Ζητάμε από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου να λάβει τα παραπάνω υπόψιν και να προβεί στη μεταφορά της έναρξης των εργασιών για αμέσως μετά το Πάσχα. Είναι ένα λογικό αίτημα και πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος πρέπει να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί. Ζητάμε να εισακουστεί ο λόγος μας!

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμα μας, ώστε τα μαγαζιά μας να μην κλείσουν τις μέρες πριν το Πάσχα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας τις μέρες με το περισσότερο κόσμο και την περισσότερη κίνηση στην πόλη του Αγρινίου όπως όλοι γνωρίζουμε να δουλέψουν. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στο δήμο δεν θέλουμε να φτάσουμε να λύνουμε τις διαφορές μας στις δικαστικές αίθουσες, δεν θέλουμε να σταματήσει ένα έργο της πόλης μας ζητάμε απλά να μετατεθεί ο χρόνος των εργασιών για 28 εργάσιμες μέρες. Σταμάτησε ήδη μια φορά για τρεις μήνες και δεν νομίζουμε ότι θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα στο να σταματήσει ξανά. Επίσης δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει όλη αυτή η βιασύνη λόγω προεκλογικών φωτογραφιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια