ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 7/2019) που εκδόθηκε την Τετάρτη (27-03-2019) και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει σημαντική μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28-03-2019) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:
Α. Την Πέμπτη (28-03-2019)
Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του νοτίου Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Β. Την Παρασκευή (29-03-2019)
Τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους θα φτάσει τα 8 και βαθμιαία την Πέμπτη (28-03-2019) αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο, τα 9 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται στο Ιόνιο από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (30-03-2019).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια