30 Απριλίου 1999: Ημέρα μνήμης για τρεις αδικοχαμένους Πυροσβέστες στα Καμμένα ΒούρλαΣαν σήμερα 30 Απριλίου 1999, τρεις Πυροσβέστες έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων!

Παραμονή πρωτομαγιάς... Οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων για έλεγχο, ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο. Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά.

Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στον τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι Πυροσβέστες. Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο! Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο...

Νεκροί οι Αρχιπυροσβέστες Ευστάθιος Ριζόπουλος και Νικόλαος Νικολάου και ο Πυρονόμος Σωτήριος Σταμέλος.
Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, που αν και βρισκόταν αρκετά μακρυά χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου και ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς, ο οποίος ήταν κοντά στο σημείο και εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε ποτέ

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Τα κομμάτια του βυτιοφόρου έφυγαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός δυόροφου σπιτιού 200 μέτρα μακρυά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Με πληροφορίες από το fonografos.net/v
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.